Italiaans koken (wekelijks les)

Italiaans koken (wekelijks les)Later gepland

Lekker voor alledag (80 lestijden)

La bella Italia, niet voor niets wereldberoemd om zijn uitmuntende keuken. Wie gaat er niet watertanden van de heerlijke geuren van basilicum, oregano of versgebakken pizza? Vanaf nu hoef je geen verre reis meer te maken, maar brengen wij de Italiaanse keuken naar je toe.
Tijdens deze lessen gaan we aan de slag met typisch Italiaanse ingrediënten zoals pancetta, mozzarella, parmaham, pecorino, olijfolie, ricotta, pasta, amaretto, limoncello, polenta, parmegiano reggiano enz.

Kijk je ook al uit naar volgende gerechten?

  • Italiaanse broden zoals ciabatta, focaccia of grissini als bijgerecht
  • Antipasti waaronder bruschetta’s en pesto’s
  • Pastagerechten met o.a. tortellini, ravioli, canneloni, penne, linguine, …
  • Vitello tonato
  • Risotto
  • Pizza’s
  • Carpaccio
  • Aardappelgnocchi
  • Frittata
  • Saltimbocca
  • Minestrone
  • Ossobucco

Andere vlees- en visgerechten en gerechten met schaal- en schelpdieren die de Italiaanse keuken typeren. Als kers op de taart leer je ook verse pasta maken.
Tot slot sluiten we de les telkens af met een heerlijke zoete zonde zoals panna cotta, varianten op de klassieke tiramisu, Italiaanse koffie of semifreddo.
Buon appetito!


Deze module komt uit de opleiding “Koken”.

Een basiskennis van de dagelijkse keuken is voldoende om in deze cursus te kunnen starten.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 120
  • Verminderd cursusgeld: € 24

Studiekosten

  • Kopieën (recepten): € 10
  • Een schort, een vaatdoek, 2 keukenhanddoeken en 2 pannenlappen
  • Een dunschiller, aardappelmesje en demi-chefmes.
  • We vragen een bijdrage voor de ingrediënten van circa € 12 per les.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...