Internet voor Mac (surfen, zoeken, mailen, betalen)

Internet voor Mac (surfen, zoeken, mailen, betalen)

E-communicatie, internet en online diensten (60 lestijden)

Wil je vlot op het internet leren werken en mails versturen en beantwoorden? Wil je gericht informatie leren opzoeken of wil je graag iets bestellen en betalen via internet?
Met een browser zoals Safari leer je efficiënt surfen met behulp van verschillende tabbladen. Je leert jouw favoriete websites bewaren en startpagina’s instellen. Je gaat gericht zoeken en de gevonden informatie bewaren op jouw computer. Je zal berichten versturen en ontvangen via e mail (met bijlagen) en ook downloaden ontbreekt niet in deze cursus. Als kers op de taart maak je kennis met allerlei online diensten zoals bankieren, reizen plannen en kopen en verkopen op het internet.

Inhoud:

 • De eerste stappen op het wereldwijde web
 • Gericht zoeken op het internet: zoeken naar teksten, afbeeldingen en deze overbrengen naar je Mac
 • Een e-mail (met of zonder bijlage) opstellen, verzenden, ontvangen, beantwoorden en doorsturen
 • Contactpersonen bewaren
 • Werken met Safari: instellen van startpagina en favorieten
 • Bestanden downloaden en uploaden
 • Online diensten: bankieren, kopen en verkopen via internet

Deze module komt uit de opleiding “Start to ICT”.

Temse

Schoolstraat 17 A

Internet voor Mac (surfen, zoeken, mailen, betalen)    (maandagvoormiddag)cursusnummer: 222307621 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Je hebt bij voorkeur reeds gewerkt op een computer.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 90
 • Verminderd cursusgeld: € 18

Studiekosten

 • Naar gelang de vestigingsplaats, breng je jouw eigen up-to-date Mac-toestel mee. Het centrum voorziet enkel in Temse toestellen voor de deelnemers.
 • Syllabus van de leerkracht: € 12
 • Extra cursusmateriaal staat op het ELO (e-learning omgeving) en kan je gratis downloaden.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...