Internet (surfen, zoeken, mailen, betalen)

Internet (surfen, zoeken, mailen, betalen)

E-communicatie, internet en online diensten (60 lestijden)

Wil je vlot op het internet leren werken en mails versturen en beantwoorden? Wil je gericht informatie leren opzoeken of wil je graag iets bestellen en betalen via internet?
Met een browser zoals Microsoft Edge leer je efficiënt surfen met behulp van verschillende tabbladen. Je leert jouw favoriete websites bewaren en startpagina’s instellen. Je gaat gericht zoeken en de gevonden informatie bewaren op jouw computer. Je zal berichten versturen en ontvangen via e mail (met bijlagen) en ook downloaden ontbreekt niet in deze cursus. Als kers op de taart maak je kennis met allerlei online diensten zoals bankieren, reizen plannen en kopen en verkopen op het internet.

Inhoud:

 • De eerste stappen op het wereldwijde web
 • Gericht zoeken op het internet: zoeken naar teksten, afbeeldingen en deze overbrengen naar de pc
 • Een e mail (met én zonder bijlage) opstellen, verzenden, ontvangen, beantwoorden en doorsturen.
 • Contactpersonen bewaren
 • Werken met Edge: instellen van startpagina en favorieten
 • Bestanden downloaden en uploaden
 • Online diensten: bankieren, kopen en verkopen via internet

Deze module komt uit de opleiding “Start to ICT”.

Hier vind je alle cursussen terug waarvoor je momenteel kan inschrijven.

Dendermonde

Begijnhoflaan 1

Internet (surfen, zoeken, mailen, betalen)    (maandagavond)cursusnummer: 222307610 - Uiterste inschrijvingsdatum is 20/03/2023.

Lokeren

Groendreef 31

Internet (surfen, zoeken, mailen, betalen)    (dinsdagvoormiddag)cursusnummer: 222307565 - Uiterste inschrijvingsdatum is 21/03/2023.

Sint-Niklaas

Noordlaan 32

Internet (surfen, zoeken, mailen, betalen)    (maandagvoormiddag)cursusnummer: 222307516 - Uiterste inschrijvingsdatum is 20/03/2023.

Temse

Schoolstraat 17 A

Internet (surfen, zoeken, mailen, betalen)    (dinsdagavond)cursusnummer: 222307624 - Uiterste inschrijvingsdatum is 21/03/2023.

Voor onderstaande cursussen kan je niet meer inschrijven

Dendermonde

Begijnhoflaan 1

Internet (surfen, zoeken, mailen, betalen)    (dinsdagavond)cursusnummer: 222307275 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Lokeren

Groendreef 31

Internet (surfen, zoeken, mailen, betalen)    (donderdagavond)cursusnummer: 222306886 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Temse

Schoolstraat 17 A

Internet (surfen, zoeken, mailen, betalen)    (dinsdagvoormiddag)cursusnummer: 222306857 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Je moet geslaagd zijn voor “Computer voor beginners / Aan de slag met ICT” of je kan je voorkennis bewijzen via een vrijstellingsproef.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 90
 • Verminderd cursusgeld: € 18

Studiekosten

 • Syllabus van de leerkracht: € 12
 • Het cursusmateriaal staat op het ELO (e-learning omgeving) en kan je gratis downloaden.
 • Om vlot te kunnen oefenen raden we ook een USB-stick aan (circa € 10,00)

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

In CVO Focus kan je inschrijven op 2 manieren

Persoonlijk aan één van onze balies – klik hier voor onze locaties en openingsuren

 • Bij je inschrijving breng je standaard mee:
  • een bancontactkaart of opleidingscheques als betaalmiddel – we aanvaarden geen cash geld,
  • de nodige attesten voor vermindering of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld. Deze documenten mogen niet ouder dan 1 maand zijn op het moment van de inschrijving.
  • een kopie van je diploma, (deel)certificaat, getuigschrift of attest – als je in een vervolgmodule wil starten.

Online via de website

 • Bij een online inschrijving zal je altijd het volledige standaard inschrijvingsgeld met bancontact moeten betalen.
  Betalen met een creditkaart (VISA, Mastercard, … is niet mogelijk).
 • Als je recht zou hebben op verminderd inschrijvingsgeld of kan genieten van het maximumbedrag van 300 euro per aparte opleiding, raden we aan om persoonlijk te komen inschrijven aan één van onze balies.

Nu online inschrijven

Bezig met zoeken...