Huidverbetering (gelaat deel 2)

Huidverbetering (gelaat deel 2)

In het 2de deel gelaatsverzorging oefenen we verder op de basistechnieken en leer je bewust een keuze maken van de juiste verzorgingsproducten aan de hand van een behandelingsplan.

Alle apparaten die gebruikt worden in de verzorging, komen aan bod. We volgen de laatste ontwikkelingen op de voet en oefenen veel op klanten zodat je zeker in aanraking komt met diverse huidtypes. Op die manier leer je ook een specifieke verzorging voor elke cosmetische huidafwijking toepassen. Je werkt met verschillende soorten dieptereinigers en maskers en je komt te weten waarmee je rekening moet houden tijdens een gelaatsverzorging bij kankerpatiënten en chemotherapie.

Je leert advies geven en een verkoopgesprek voeren.

Deze cursus omvat 2 modules:

Innovatieve technieken gelaatsverzorging (80 lestijden)

 • Huidtype en huidconditie bepalen en een diagnosefiche opmaken
 • Verder inoefenen van een volledige gelaatsverzorging met reiniging en dieptereiniging, toepassing van ampoulles, apparatuur (bv. ultrasone, hoogfrequentie,…) en speciale maskers
 • Verschillende nieuwe producten voor een dieptereiniging gebruiken zoals zuurpeelings
 • Protocols en instructiefiches van fabrikanten correct opvolgen
 • Huidafwijkingen (bv. hyperpigmentatie, acné, bloedvatverwijding,…) vaststellen, behandelen en/of doorverwijzen waar nodig
 • Allergieën en overgevoeligheden (bv. door medicatie of chemotherapie) verzorgen met aangepaste producten en massage
 • Massagetechnieken zoals de lymfedrainage- of relaxatiemassage uitvoeren
 • Wangen, bovenlip, kin en wenkbrauwen ontharen
 • Wimpers en wenkbrauwen kleuren, rekening houdend met de basisprincipes van de kleurenleer
 • Kennismaking met de verschillende productlijnen en merken aangepast aan de verschillende huidtypes en huidproblemen
 • Demo’s van firma’s en bezoeken van vakbeurzen

Huidanalyse en producten (40 lestijden)

Alles start met het opstellen van een correct behandelingsplan voor het huidtype en/of huidconditie van je klant. Hierbij leren we je advies geven voor de behandeling maar ook voor de producten voor thuisgebruik. We helpen je inzicht te verwerven in:

 • Soorten verzorgingsproducten (reinigend, verzorgend en stimulerend) en de effecten van hun ingrediënten op de huid: reinigers, zuurpeelings, serums, massageproducten, maskers en gezichtscrèmes
 • Het opvolgen van protocols opgesteld door fabrikanten voor het correcte gebruik van hun producten, rekening houdend met huidtype, -condities, indicaties, contra-indicaties en inwerktijden

Stages vallen tijdens de lesuren. Ze maken deel uit van de opleiding en worden ook geëvalueerd.


20% van de lessen zullen online doorgaan, dit zijn circa 4 lesmomenten per semester per cursus. We geven onze leerstof via presentaties en filmpjes, aangevuld met opdrachten, extra uitleg op je vragen en individuele feedback op jouw maat. Een online les kan ook worden ingevuld met een webinar door een expert van een externe firma, het inoefenen van communicatieve vaardigheden via digitale media,…


Deze modules komen uit de opleiding “Schoonheidsspecialist”.

Lokeren

Groendreef 31

Huidverbetering (gelaat deel 2)    (dinsdagavond)cursusnummer: 20240068
Startdatum: 10/09/2024 - Einddatum: 17/06/2025
Uiterste inschrijvingsdatum is 03/12/2024.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Om te kunnen instappen moet je geslaagd zijn voor Huidverzorging (gelaat deel 1), een gelijkwaardig attest kunnen voorleggen of een vrijstellingsproef afleggen.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 180
 • Verminderd cursusgeld: € 36
 • Volg je een module voor de 4de keer binnen 6 schooljaren, dan betaal je verhoogd inschrijvingsgeld. Meer info kan je nalezen op Inschrijvingsgeld en -kosten. Bij twijfel contacteer je best ons secretariaat.

Studiekosten

 • Je vindt gedetailleerde informatie over alle nodige materialen (met geraamde prijzen) in de “Infobrochure Schoonheidsspecialist
 • De aankoop van alle materiaal wordt in de eerste les besproken.
 • De producten waarmee je wekelijks in de les oefent, moet je zelf aankopen. De producten die tijdens een klantendienst worden gebruikt, stelt het centrum ter beschikking. De klant betaalt hiervoor een kleine bijdrage aan het centrum. De prijzen hiervoor vind je op “Prijslijst Schoonheidsverzorging“.
 • Het digitaal lesmateriaal staat op Teams (e-learning omgeving) en kan je daar downloaden.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.
De technieken worden aangeleerd op medecursisten en worden daarna toegepast op modellen.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.
Stages maken deel uit van de opleiding en worden ook geëvalueerd.

 

In CVO Focus kan je inschrijven op 2 manieren

Online via de website

 • Bij een online inschrijving zal je altijd het volledige standaard inschrijvingsgeld met bancontact moeten betalen.
  Betalen met een creditkaart (VISA, Mastercard, … is niet mogelijk).
 • Als je recht zou hebben op verminderd inschrijvingsgeld of kan genieten van het maximumbedrag van 300 euro per aparte opleiding, raden we aan om persoonlijk te komen inschrijven aan één van onze balies.

Nu online inschrijven


Persoonlijk aan één van onze balies – klik hier voor onze locaties en openingsuren

 • Bij je inschrijving breng je standaard mee:
  • een bancontactkaart of opleidingscheques als betaalmiddel – we aanvaarden geen cash geld,
  • de nodige attesten voor vermindering of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld. Deze documenten mogen niet ouder dan 1 maand zijn op het moment van de inschrijving.
  • een kopie van je diploma, (deel)certificaat, getuigschrift of attest – als je in een vervolgmodule wil starten.

Bezig met zoeken...