Hoe kan ik starten als zelfstandige in hoofd- of bijberoep? (100% e-learning)

Hoe kan ik starten als zelfstandige in hoofd- of bijberoep? (100% e-learning)

Start-up (8 lestijden)

De cursus Start-up vertelt je wat je moet kennen en kunnen als je met een eigen zaak wil starten. Je zal ontdekken welke competenties je al hebt en welke vaardigheden je nog verder kan ontwikkelen. Daarnaast krijg je inzicht in de opstartformaliteiten van je onderneming en leer je welke professionele adviseurs je kan raadplegen.


Deze korte cursus wordt volledig in e-learning georganiseerd.
Voor deze cursus doen we dit in synchroon afstandsonderwijs, wat betekent dat de leerkracht online lesgeeft op vaste tijdstippen, je vindt de lesdata als “afstandsonderwijs” in het uurrooster. Na je inschrijving ontvang je via mail de inloggegevens voor Teams. We gebruiken dit elektronisch leerplatform voor de online lessen, het cursusmateriaal en de bijhorende opdrachten.


Deze module komt uit de opleiding “Ondernemerschap”.

Dendermonde

Begijnhoflaan 1

Hoe kan ik starten als zelfstandige in hoofd- of bijberoep? (100% e-learning)    (woensdagavond)cursusnummer: 222307764 - Uiterste inschrijvingsdatum is 19/04/2023.

Lokeren

Groendreef 31

Hoe kan ik starten als zelfstandige in hoofd- of bijberoep? (100% e-learning)    (woensdagavond)cursusnummer: 222307763 - Uiterste inschrijvingsdatum is 19/04/2023.

Wetteren

Noordlaan 10

Hoe kan ik starten als zelfstandige in hoofd- of bijberoep? (100% e-learning)    (woensdagavond)cursusnummer: 222307747 - Uiterste inschrijvingsdatum is 19/04/2023.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Om te starten met deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 12
 • Verminderd cursusgeld: € 2,4

Studiekosten

 • Alle cursusmateriaal staat op het ELO (e-learning omgeving) en kan je gratis raadplegen.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

In CVO Focus kan je inschrijven op 2 manieren

Persoonlijk aan één van onze balies – klik hier voor onze locaties en openingsuren

 • Bij je inschrijving breng je standaard mee:
  • een bancontactkaart of opleidingscheques als betaalmiddel – we aanvaarden geen cash geld,
  • de nodige attesten voor vermindering of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld. Deze documenten mogen niet ouder dan 1 maand zijn op het moment van de inschrijving.
  • een kopie van je diploma, (deel)certificaat, getuigschrift of attest – als je in een vervolgmodule wil starten.

Online via de website

 • Bij een online inschrijving zal je altijd het volledige standaard inschrijvingsgeld met bancontact moeten betalen.
  Betalen met een creditkaart (VISA, Mastercard, … is niet mogelijk).
 • Als je recht zou hebben op verminderd inschrijvingsgeld of kan genieten van het maximumbedrag van 300 euro per aparte opleiding, raden we aan om persoonlijk te komen inschrijven aan één van onze balies.

Nu online inschrijven

Bezig met zoeken...