Hip en healthy food 2

Hip en healthy food 2

Aangepast koken (80 lestijden)

Was je enthousiast over de cursus Hip en healthy 1? Ben je ook overtuigd dat anders eten kan bijdragen tot een energieke levenskwaliteit? In onze 2e cursus breiden we de gezonde keuken nog verder uit!
In elke les werken we met recepten die in de dagelijkse keuken goed haalbaar zijn, en dit met nog meer groenten, extra aandacht voor seizoens- en vervangproducten en variatie in de vegetarische keuken.

Op ons menu staan onder meer:

  • smakelijke meeneemlunches voor het werk of op school
  • hippe gerechten voor een geslaagde BBQ
  • verrassende smoothies en gezonde desserts
  • broodvervangers voor een lekker middagmaal of een gezellige picknic
  • – …

Enkele voorbeelden die op je bord kunnen komen:

  • Poké bowl met gemarineerde zalm en dressing op basis van sojasaus
  • Gevulde portobello met feta en spinazie
  • Haverkoekjes met verse gemberthee
  • Gevulde paprika’s met kippengehakt en quinoa
  • Vispapillot met citroen en venkel
  • Speltpannenkoeken met verse vruchten

Kortom, alles wat gezond en lekker is. Smakelijk!


Deze module komt uit de opleiding “Koken”.

Lokeren

Groendreef 31

Hip en healthy food 2    (dinsdagavond)cursusnummer: 232408119
Startdatum: 12/09/2023 - Einddatum: 18/06/2024
Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Een basiskennis van de dagelijkse keuken is voldoende om in deze cursus te kunnen starten.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 120
  • Verminderd cursusgeld: € 24
  • Volg je een module voor de 4de keer binnen 6 schooljaren, dan betaal je verhoogd inschrijvingsgeld. Meer info kan je nalezen op Inschrijvingsgeld en -kosten. Bij twijfel contacteer je best ons secretariaat.

Studiekosten

  • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 10.
    Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …  Aanvullend vind je hieronder een opsomming van andere benodigdheden die hierin niet zitten vervat.
  • Een schort, een vaatdoek, 2 keukenhanddoeken en 2 pannenlappen.
  • Een dunschiller, aardappelmesje en demi-chefmes.
  • We vragen een bijdrage voor de ingrediënten van circa € 11 per les.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...