Haal nog meer uit je smartphone (Android deel 2)

Haal nog meer uit je smartphone (Android deel 2)Later gepland

E-communicatie, internet en online diensten (60 lestijden)

Kan je jouw Android-tablet of smartphone al vlot bedienen en al apps installeren en beheren? Wil je nog meer uit je toestel halen en jouw gegevens beschermen tegen verlies en leren overbrengen naar andere toestellen? Wil je leren betalen met je smartphone?

Door een conflict tussen Google en Huawei kan je de nieuwste Huawei-toestellen NIET gebruiken tijdens onze Android-lessen.

Inhoud:

 • Kennismaken met interessante apps om extra nut uit je toestel te halen: agenda, foto’s, muziek, notities, drive, betalen, fietsen, …
 • Back-up maken van jouw belangrijkste gegevens
  (foto’s, agenda, contacten, …)
 • Gebruik maken van apps om gegevens over te brengen naar andere plaatsen en andere toestellen
  (Google Drive, Google Foto’s, Bestandsbeheer)
 • Betalen met jouw smartphone (bankapps, betaalapps, …)
 • Draadloze verbindingen: Bluetooth, NFC, …

Deze module komt uit de opleiding “Start to ICT”.

Je moet geslaagd zijn voor “Android smartphone (tablet) – deel 1” of je kan je voorkennis bewijzen via een vrijstellingsproef.

 

 

 

 

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 90
 • Verminderd cursusgeld: € 18
 • Volg je een module voor de 4de keer binnen 6 schooljaren, dan betaal je verhoogd inschrijvingsgeld. Meer info kan je nalezen op Inschrijvingsgeld en -kosten. Bij twijfel contacteer je best ons secretariaat.

Studiekosten

 • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 15.
  Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …
 • Iedere deelnemer brengt zijn eigen smartphone (en/of tablet) mee. Het centrum voorziet geen toestellen voor de deelnemers.
 • Extra digitaal lesmateriaal staat op Teams (e-learning omgeving) en kan je daar downloaden.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...