Grafisch vormgeven met Illustrator CC – deel 1 (50% e-learning)

Grafisch vormgeven met Illustrator CC – deel 1 (50% e-learning)

Illustrator CC is wereldwijd één van de meest populaire programma’s voor het ontwerpen van vectoriële illustraties. Het is hét ideale, professionele programma voor het maken van prachtige grafische tekeningen: bewerkbare en schaalbare logo’s, pictogrammen, en nog veel meer….. allen zowel geschikt voor klassiek drukwerk als voor digitale toepassingen. Wat je ontwerpt in Illustrator kan je ook voor verschillende doeleinden gebruiken. Een logo gemaakt in Illustrator ziet er net zo goed uit op een visitekaartje, als op een groot reclamebord.

Illustrator beschikt over een uitgebreid arsenaal aan gereedschappen en functies om tekst, vormen en kleuren te combineren tot complexe, en professionele illustraties, zoals aangepaste typografie, infographics,3D-logo’s, en voor het uitwerken van jouw creatieve ideeën … Het leent zich ook perfect voor het ontwerpen van lay-outs van één pagina, zoals een formulier of een flyer.

Kortom zowel de creatieve ontwerper als de professionele designer vindt in Illustrator de ideale partner om zijn/haar project tot een goed einde te brengen.

Grafische vormgeving 1 (60 lestijden)

In deel 1 beginnen we met de basis van het programma. We maken kennis met enkele belangrijke basistechnieken en gereedschappen:

 • Hoe zit het programma in elkaar, wat zijn de verschillende mogelijkheden van het programma, welke bronnen kan je gebruiken?
 • Hoe teken je basisvormen en -lijnen en hoe kan je ze bewerken, transformeren en kleur geven
 • Hoe kan je kleuren aanmaken, en verlopen toepassen
 • Je maakt kennis met de pen en zijn varianten en leert hoe je ze in verschillende situaties kan gebruiken
 • Hoe kan je vormen combineren met de hulp van het ‘vormen maken’ gereedschap
 • Je leert werken met lagen
 • Je leert verschillende soorten patronen en symbolen maken en toepassen
 • Je leert wat transparantie is en hoe je die kan gebruiken
 • Je maakt kennis met enkele basis-effecten en leert ze te gebruiken in combinatie met het vormgevingsvenster
 • Je leert tekst te plaatsen en leert hoe je die tekst kan bewerken en gebruiken als creatief element

Deze cursus wordt in e-learning georganiseerd.
Dit betekent dat een deel van de leerstof in afstandsonderwijs wordt aangeboden, begeleid en geëvalueerd. We voorzien een aantal contactlessen met zeker een opstart- en afsluitmoment op het einde van de cursus, je vindt de data in het uurrooster.


Deze module komt uit de opleiding “DTP-operator”.

Dendermonde

Begijnhoflaan 1

Grafisch vormgeven met Illustrator CC – deel 1 (50% e-learning)    (maandagavond)cursusnummer: 222306959 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Donck – Koning Boudewijnlaan 63 A

Grafisch vormgeven met Illustrator CC – deel 1 (50% e-learning)    (donderdagvoormiddag)cursusnummer: 222306965 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Lokeren

Groendreef 31

Grafisch vormgeven met Illustrator CC – deel 1 (50% e-learning)    (dinsdagavond)cursusnummer: 222306961 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

De cursus vraagt een goede basiskennis PC en Windows. Een creatieve geest is zeker een pluspunt.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 90
 • Verminderd cursusgeld: € 18

Studiekosten

 • Het pakket Illustrator Creative Cloud om thuis verder te oefenen.
  Hoewel we in de cursus met Creative Cloud werken, kan je thuis gerust met een andere recente versie (vb CS6) aan de slag.
 • Als cursist van CVO Focus geniet je van zeer voordelige abonnement tarieven op de Adobe software. Voor meer informatie hierover kan je steeds terecht bij je vakleerkracht.
 • Het cursusmateriaal staat op het ELO (e-learning omgeving) en kan je gratis downloaden.
 • Om vlot thuis te kunnen verder oefenen, raden we ook een USB-stick aan (circa € 10).

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...