Grafisch vormgeven met Illustrator CC – deel 1 (50% e-learning)

Grafisch vormgeven met Illustrator CC – deel 1 (50% e-learning)

Grafische vormgeving 1 (60 lestijden)

Illustrator CC is hét ideale, professionele programma voor het maken van prachtige grafische tekeningen: bewerkbare en schaalbare logo’s, pictogrammen, etc., geschikt voor zowel klassiek drukwerk als digitale toepassingen. Wat je ontwerpt in Illustrator, kan je voor vele doeleinden gebruiken. Een logo met Illustrator ziet er net zo goed uit op een visitekaartje als op een groot reclamebord.

Illustrator beschikt over een uitgebreid arsenaal aan gereedschappen en functies om tekst, vormen en kleuren te combineren tot complexe illustraties (aangepaste typografie, infographics,3D-logo’s). Het leent zich ook perfect voor lay-outs van één pagina, zoals een formulier of een flyer.

Kortom, zowel de creatieve ontwerper als de professionele designer vinden in Illustrator de ideale tool voor een verrassend project!

In deel 1 maak je kennis met de belangrijke basistechnieken en gereedschappen:

 • Hoe zit het programma in elkaar, wat zijn de verschillende mogelijkheden van het programma, welke bronnen kan je gebruiken?
 • Basisvormen en -lijnen tekenen en bewerken, transformeren en kleur geven
 • Kleuren aanmaken en verlopen toepassen
 • De pen en zijn varianten gebruiken
 • Vormen combineren met de hulp van het ‘vormen maken’ gereedschap
 • Werken met lagen
 • Verschillende soorten patronen en symbolen maken en toepassen
 • Transparantie gebruiken
 • Basiseffecten gebruiken in combinatie met het vormgevingsvenster
 • Tekst plaatsen, bewerken en gebruiken als creatief element

Deze cursus wordt in e-learning georganiseerd.
Dit betekent dat een deel van de leerstof in afstandsonderwijs wordt aangeboden, begeleid en geëvalueerd. We voorzien een aantal contactlessen met zeker een opstart- en afsluitmoment op het einde van de cursus, je vindt de data in het uurrooster.


Deze module komt uit de opleiding “DTP-operator”.

Dendermonde

Begijnhoflaan 1

Grafisch vormgeven met Illustrator CC – deel 1 (50% e-learning)    (maandagavond)cursusnummer: 222306959 - Uiterste inschrijvingsdatum is 17/10/2022.

Donck – Koning Boudewijnlaan 63 A

Grafisch vormgeven met Illustrator CC – deel 1 (50% e-learning)    (donderdagvoormiddag)cursusnummer: 222306965 - Uiterste inschrijvingsdatum is 13/10/2022.

Lokeren

Groendreef 31

Grafisch vormgeven met Illustrator CC – deel 1 (50% e-learning)    (dinsdagavond)cursusnummer: 222306961 - Uiterste inschrijvingsdatum is 18/10/2022.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

De cursus vraagt een goede basiskennis PC en Windows. Een creatieve geest is zeker een pluspunt.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 90
 • Verminderd cursusgeld: € 18

Studiekosten

 • Het pakket Illustrator Creative Cloud om thuis verder te oefenen.
  Hoewel we in de cursus met Creative Cloud werken, kan je thuis gerust met een andere recente versie (vb CS6) aan de slag.
 • Als cursist van CVO Focus geniet je van zeer voordelige abonnement tarieven op de Adobe software. Voor meer informatie hierover kan je steeds terecht bij je vakleerkracht.
 • Het cursusmateriaal staat op het ELO (e-learning omgeving) en kan je gratis downloaden.
 • Om vlot thuis te kunnen verder oefenen, raden we ook een USB-stick aan (circa € 10).

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

In CVO Focus kan je inschrijven op 2 manieren

Persoonlijk aan één van onze balies – klik hier voor onze locaties en openingsuren

 • Bij je inschrijving breng je standaard mee:
  • een bancontactkaart of opleidingscheques als betaalmiddel – we aanvaarden geen cash geld,
  • de nodige attesten voor vermindering of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld. Deze documenten mogen niet ouder dan 1 maand zijn op het moment van de inschrijving.
  • een kopie van je diploma, (deel)certificaat, getuigschrift of attest – als je in een vervolgmodule wil starten.

Online via de website

 • Bij een online inschrijving zal je altijd het volledige standaard inschrijvingsgeld met bancontact moeten betalen.
  Betalen met een creditkaart (VISA, Mastercard, … is niet mogelijk).
 • Als je recht zou hebben op verminderd inschrijvingsgeld of kan genieten van het maximumbedrag van 300 euro per aparte opleiding, raden we aan om persoonlijk te komen inschrijven aan één van onze balies.

Nu online inschrijven

Bezig met zoeken...