Grafisch ontwerpen met InDesign CC – deel 1 (40% e-learning)

Grafisch ontwerpen met InDesign CC – deel 1 (40% e-learning)

Digitale tekst- en paginaopmaak 1 (60 lestijden)

Met het programma InDesign CC heb je een heel sterkte tool in handen voor het creëren van prachtige documenten, folders, kaartjes (uitnodigingen, …) zowel voor drukwerk als voor digitale media. Zowel hobbyisten als grafisch ontwerpers maken gebruik van InDesign voor het ontwerpen van hun drukwerk of digitale documenten. Ben je verantwoordelijk voor folders van de toneelvereniging, sta je in voor de marketingcampagne van een bedrijf of ben je op een professionele manier bezig met lay-out, dan is InDesign voor jou het ideale instrument.

InDesign biedt je een aantal professionele lay-out en typografietools aan die je helpen op een eenvoudige manier posters, boeken, digitale tijdschriften, e-boeken, interactieve PDF’s en nog veel meer te ontwerpen. Met enkele eenvoudige bewerkingen bereid je je document voor op het drukproces of voor online publicatie.

In deel 1 beginnen we met de basis van het programma. We maken kennis met enkele fundamentele technieken en gereedschappen die ons helpen om het ontwerpen te vereenvoudigen, een bepaald resultaat te bekomen en eenheid binnen het document te krijgen.

 • Hoe zit het programma in elkaar, wat zijn de verschillende mogelijkheden van het programma, welke bronnen kan je gebruiken?
 • Je leert hoe je de pagina’s beheert: pagina’s aanmaken of verwijderen, lay-out aanpassen, paginanummering toevoegen, stramienpagina’s maken, …
 • Je leert tekst toevoegen en vormgeven, wat tekstframes zijn, hoe je tekst op een pad plaatst.
 • Je leert grafische elementen en afbeeldingen aan het document toevoegen, beheren en bewerken.
 • Je leert hoe je kleuren en verlopen aan het document kan toevoegen, en hoe je effecten kan gebruiken.
 • Je leert werken met stijlen: alinea- en tekststijlen.

Deze cursus wordt in e-learning georganiseerd.
Dit betekent dat een deel van de leerstof in afstandsonderwijs wordt aangeboden, begeleid en geëvalueerd. We voorzien een aantal contactlessen met zeker een opstart- en afsluitmoment op het einde van de cursus, je vindt de data in het uurrooster.


Deze module komt uit de opleiding “DTP-operator”.

Dendermonde

Begijnhoflaan 1

Grafisch ontwerpen met InDesign CC – deel 1 (40% e-learning)    (woensdagavond)cursusnummer: 222306955 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Donck – Koning Boudewijnlaan 63 A

Grafisch ontwerpen met InDesign CC – deel 1 (40% e-learning)    (dinsdagnamiddag)cursusnummer: 222306972 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Om te starten in deel 1 vragen we een goede basiskennis PC en Windows. Een creatieve geest is zeker een pluspunt.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 90
 • Verminderd cursusgeld: € 18

Studiekosten

 • Het pakket InDesign Creative Cloud om thuis verder te oefenen.
  Hoewel we in de cursus met Creative Cloud werken, kan je thuis gerust met een andere recente versie (vb CS6) aan de slag. Als cursist van CVO Focus geniet je van zeer voordelige abonnement tarieven op de Adobe software. Voor meer informatie hierover kan je steeds terecht bij je vakleerkracht.
 • Het cursusmateriaal staat op het ELO (e-learning omgeving) en kan je gratis downloaden.
 • Om vlot thuis te kunnen verder oefenen, raden we ook een USB-stick aan (circa € 10).

 

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...