Google apps gebruiken op computer

Google apps gebruiken op computer

Eenvoudige content aanmaken (60 lestijden)

Kan je al vlot surfen op en downloaden van het internet? Heb je een Google-account en wil je graag de meest populaire apps van Google ook op de computer leren gebruiken? Leer in deze cursus de verschillende mogelijkheden kennen van de populaire Google Drive-toepassingen zoals Documenten, Spreadsheets, Presentaties en Formulieren.
Zet de veel gebruikte apps van Google meer naar je hand en haal er veel meer uit! Werk efficiënt met jouw Gmail, Google Agenda, Chrome, … en maak kennis met extra mogelijkheden.

Inhoud

 • De verschillende toepassingen met hun mogelijkheden leren kennen
 • Brieven en tekst opmaken in Google Documenten
 • Een eenvoudig rekenblad opstellen in Google Spreadsheets
 • Een leuke presentatie maken in Google Presentaties
 • Een toffe quiz opstellen met Google Formulieren
 • In Gmail jouw mails ordenen door gebruik te maken van filters en labels
 • Extra agenda’s en afspraken aanmaken en delen met anderen in Google Agenda
 • Bladwijzers en interessante instellingen in Google Chrome leren kennen en gebruiken
 • Het gebruik van apps op elkaar afstemmen bij het gebruik van verschillende toestellen
 • Aan de hand van praktische voorbeelden de apps efficiënter leren gebruiken

Sint-Niklaas

Noordlaan 32

Google apps gebruiken op computer    (woensdagvoormiddag)cursusnummer: 202103876 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Google apps gebruiken op computer    (dinsdagvoormiddag)cursusnummer: 202104424 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Je werkt vlot met de computer en je kan downloaden van het internet. Of je kan je kennis bewijzen aan de hand van een vrijstellingsproef. (Gebruik maken van Google apps op jouw smartphone is geen must, maar kan het wel gemakkelijker maken).

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 90
 • Verminderd cursusgeld: € 18

Studiekosten

 • Het cursusmateriaal staat op het ELO (e-learning omgeving) en kan je gratis downloaden.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...