Gezond en vitaal deel 2

Gezond en vitaal deel 2Later gepland

Aangepast koken (80 lestijden)

Heb je al de cursus Vitaal en gezond deel 1 gevolgd? Ben je ook overtuigd dat anders eten kan bijdragen tot een betere levenskwaliteit? In Vitaal en gezond deel 2 breiden we de gezonde keuken nog verder uit. We maken kennis met nog meer nieuwe en verantwoorde producten die we kunnen toevoegen aan de lijst van aan te raden producten.

In elke les werk je een menu uit die in de dagelijkse keuken goed haalbaar is. Er gaat aandacht naar variatie, seizoen en vervangproducten. We maken brood, gebak, koekjes, soep, voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten zodanig dat je na de cursus beschikt over een groot gamma recepten met veel informatie voor welke doelgroep deze bestemd zijn (bv. zonder gluten, zonder lactose, enz.).

Enkele voorbeelden uit het lessenpakket:

  • Gegratineerde aubergineplakjes
  • Lauwe salade men linzen, kerstomaten, zongedroogde tomaten, spinazie en feta
  • Indonesische stoofschotel
  • Bosvruchtentaartje (zonder tarwebloem, met stevia)
  • Kokoskoekjes
  • Vijgennotenbrood

Om te starten in Gezond en vitaal deel 2 moet je geslaagd zijn voor deel 1.
Je kan ook instappen op basis van attesten van andere opleidingen of je voorkennis bewijzen via een vrijstellingsproef.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 120
  • Verminderd cursusgeld: € 24

Studiekosten

  • Afhankelijk van de lesplaats en/of leerkracht:
    • Syllabus van de leerkracht: € 8
    • Cursusmateriaal en kopieën (circa € 4,00), ook digitaal te verkrijgen via ons ELO (e-learning omgeving).
  • Een schort, een vaatdoek, 2 keukenhanddoeken en 2 pannenlappen.
  • Een dunschiller, aardappelmesje en demi-chefmes.
  • We vragen een bijdrage voor de ingrediënten van circa € 10 per les.

Gespreide evaluatie: de leerkracht begeleidt je in het aanleren van de verschillende technieken en brengt je vorderingen in kaart. We werken niet enkel beoordelend maar met regelmatig stimulerende feedback.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...