Gezond en vitaal deel 1 (wekelijks les)

Gezond en vitaal deel 1 (wekelijks les)

Aangepast koken (80 lestijden)

Iedereen wil bruisen van energie en genieten van het leven. Wat je moet doen om dit doel te bereiken is niet altijd even duidelijk. Een ding is zeker: veel mensen streven naar een gezonde levensstijl met daarbij een gezonde voeding. Juiste leefgewoontes geven je meer energie, versterken je verteringssysteem, ze verbeteren je immuunsysteem en uiteindelijk de algemene gezondheid.

We besteden aandacht aan gezonde snacks, slaatjes, soepen, bereidingen met vlees en vis, alternatieven voor maaltijden zonder tarwe, zonder gluten, zonder lactose, zonder suiker,… Voor welke specifieke doelgroep het gerecht geschikt is, wordt bij elk recept vermeld.

Wat kan er aan bod komen?

  • Dips en tapenades
  • Verrassende soepen
  • Originele salades en eenpansgerechten
  • Gezonde repen en koekjes
  • Gezonde broden en broodvervangers zoals bijvoorbeeld speltbrood en boekweitpannenkoeken
  • Bloemkoolsoep met garnalen en waterkers
  • Pastasalade met verse tonijn, olijven, feta
  • Vegetarische moussaka
  • Granola
  • Gezonde mueslireep
  • Speltbrood en boekweitpannenkoeken

Beveren

Donkvijverstraat 30

Gezond en vitaal deel 1 (wekelijks les)    (donderdagavond)cursusnummer: 202103621 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Sint-Niklaas

Noordlaan 32

Gezond en vitaal deel 1 (wekelijks les)    (maandagnamiddag)cursusnummer: 202103574 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Een basiskennis van de dagelijkse keuken is voldoende om in deze cursus te kunnen starten.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 120
  • Verminderd cursusgeld: € 24

Studiekosten

  • Afhankelijk van de lesplaats en/of leerkracht:
    • Syllabus van de leerkracht: € 8
    • Cursusmateriaal en kopieën (circa € 4,00), ook digitaal te verkrijgen via ons ELO (e-learning omgeving).
  • Een schort, een vaatdoek, 2 keukenhanddoeken en 2 pannenlappen.
  • Een dunschiller, aardappelmesje en demi-chefmes.
  • We vragen een bijdrage voor de ingrediënten van circa € 10 per les.

Gespreide evaluatie: de leerkracht begeleidt je in het aanleren van de verschillende technieken en brengt je vorderingen in kaart. We werken niet enkel beoordelend maar met regelmatig stimulerende feedback.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...