Foto’s bewerken met GIMP – deel 1

Foto’s bewerken met GIMP – deel 1Later gepland

Start to create (60 lestijden)

Wil je je foto’s creatief bewerken en optimaliseren zodat je ze kan gebruiken in een aankondiging, wenskaart, uitnodiging? Dan is deze cursus de uitdaging voor jou!
GIMP is een Nederlandstalig programma voor fotobewerking en bovendien gratis. Van het retoucheren van een foto tot het samenstellen van een flitsende fotocollage, met GIMP doe je het allemaal. Tijdens deze cursus leer je stapsgewijs de mogelijkheden van dit uitgebreide pakket gebruiken in allerlei creatieve ontwerpen.
Op het einde kan je veel meer dan de kwaliteit van je foto’s verbeteren, je maakt mooie wenskaarten, originele bladwijzers, verrassende uitnodigingen,…

Volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Herkenning van de werkomgeving van GIMP
  • Selecteren, nodig om een deeltje van je foto te bewerken of te kopiëren naar een andere foto
  • Werken met lagen, zodat verschillende foto-elementen gemakkelijker onafhankelijk van elkaar te bewerken zijn
  • Werken met kleur, grijstinten, sepia, zwart-wit
  • Tekenen en kleuren met potlood, penseel, emmer, gum, verfspuit, inktpot, kleurverloop
  • Teksten invoegen
  • Foto’s optimaliseren: eenvoudige bewerkingen voor kleurcorrecties, perspectief, rechttrekken, uitsnijden, roteren, schalen, spiegelen, grootte aanpassen of canvas toevoegen

De nadruk ligt op creatieve oefeningen waarin deze onderwerpen verwerkt zijn.


Deze module komt uit de opleiding “ICT in een creatieve context”.

De cursus vraagt een zekere voorkennis van het gebruik van een computer zoals het vlot werken met de verkenner (mappen en bestanden), het opslaan en openen van bestanden en het werken met internet.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 90
  • Verminderd cursusgeld: € 18

Studiekosten

  • Het cursusmateriaal staat op het ELO (e-learning omgeving) en kan je gratis downloaden.
  • Softwareprogramma GIMP: gratis

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...