Feestkleding

FeestkledingLater gepland

Realisaties feestkleding (120 lestijden)

In deze cursus leer je specifieke technieken voor feestkleding uitvoeren: zakken (met 1 of 2 biezen, met staande klep), halsafwerking, sluitingen en kragen.

Welkom in deze naaicursus voor gevorderden!

Op het programma staan heel veel leuke creaties:

 • Een ensemble van een mooie rok of pantalon, een feestelijke bloes of vest, een elegant cocktailjurkje naar eigen keuze. En wie het aandurft, mag kiezen voor een bruidskleed of suitejurk.
 • We leren je een goed aangepast model kiezen, kleuren en stoffen combineren, patronen tekenen en aanpassen, enz.
 • We leggen ons toe op een perfecte afwerking van typische technieken voor feestkleding: speciale zakken, blinde sluitingen, correcte afwerking van hals- en armuitsnijdingen, modieuze en extravagante details, drappage,…
 • Nieuw is het verwerken van fijne glanzende stoffen zoals zijde, organza, tule, voile, zwitsers katoen en het gebruik van andere materialen zoals baleinen en sluitingen.

Alle kledingstukken kan je maken naar eigen wens, model en tempo.


Deze module komt uit de opleiding “Realisaties dameskleding”.

Om te kunnen starten in deze cursus moet je geslaagd zijn voor Basis Kleding, Rok/pantalon en Blouse/jurk.

Je kan ook instappen op basis van attesten van andere opleidingen of je voorkennis bewijzen via een vrijstellingsproef

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 180
 • Verminderd cursusgeld: € 36

Studiekosten

 • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 10.
  Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …  Aanvullend vind je hieronder een opsomming van andere benodigdheden die hierin niet zitten vervat.
 • Het benodigd materiaal uit het eerste jaar kan je verder gebruiken: een potlood, kopspelden, een lintmeter, een stof- en papierschaar, naainaalden.
 • Al het ander materiaal is in ons centrum beschikbaar: naaimachines, meetlatten, overlocks,…en kan gratis worden gebruikt.

De aankoopprijs van stof en garen voor een werkstuk zit uiteraard niet in het cursusgeld begrepen. Maar ook hiervoor zal je kunnen rekenen op het professionele advies van je leerkracht.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...