Esthetische hand- en nagelverzorging – deel 2 (dagopleiding)

Esthetische hand- en nagelverzorging – deel 2 (dagopleiding)Later gepland

Basistechnieken kunstnagels (50 lestijden) 

In deze cursus kiezen we voor de klassieke acrylnagels. Ze zijn zeer sterk en je hoeft ze maar om de drie à vier weken bij te werken.

Je leert eerst de natuurlijke nagels verstevigen, daarna kan je de nagels verder verfraaien met nail art allerlei. Als nagelstylist leer je ook een French manicure aanbrengen.

Met deze techniek goed in de vingers kan je je groeien tot expert en ben je klaar om ook andere technieken aan te leren.

Stages vallen tijdens de lesuren. Ze maken deel uit van de opleiding en worden ook geëvalueerd.


20% van de lessen zullen online doorgaan, dit zijn circa 4 lesmomenten per semester per cursus. We geven onze leerstof via presentaties en filmpjes, aangevuld met opdrachten, extra uitleg op je vragen en individuele feedback op jouw maat. Een online les kan ook worden ingevuld met een webinar door een expert van een externe firma, het inoefenen van communicatieve vaardigheden via digitale media,…


Deze module komt uit de opleiding “Schoonheidsspecialist”.

Om te kunnen instappen moet je geslaagd zijn voor Esthetische nagelverzorging deel 1, een gelijkwaardig attest kunnen voorleggen of een vrijstellingsproef afleggen.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 75
  • Verminderd cursusgeld: € 15
  • Volg je een module voor de 4de keer binnen 6 schooljaren, dan betaal je verhoogd inschrijvingsgeld. Meer info kan je nalezen op Inschrijvingsgeld en -kosten. Bij twijfel contacteer je best ons secretariaat.

Studiekosten

  • Je vindt gedetailleerde informatie over alle nodige materialen (met geraamde prijzen) in de “Infobrochure Schoonheidsspecialist
  • De aankoop van alle materiaal wordt in de eerste les besproken.
  • De producten waarmee je wekelijks in de les oefent, moet je zelf aankopen. De producten die tijdens een klantendienst worden gebruikt, stelt het centrum ter beschikking. De klant betaalt hiervoor een kleine bijdrage aan het centrum. De prijzen hiervoor vind je op “Prijslijst Schoonheidsverzorging“.
  • Het digitaal lesmateriaal staat op Teams (e-learning omgeving) en kan je daar downloaden.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.
De technieken worden aangeleerd op medecursisten en worden daarna toegepast op modellen.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.
Stages maken deel uit van de opleiding en worden ook geëvalueerd.

 

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...