Esthetische hand- en nagelverzorging – deel 1Later gepland
Mooie verzorgde nagels zijn een sieraad voor elke vrouw!
In deze startcursus leer je natuurlijke nagels een mooi en verzorgd uitzicht geven. Je leert een volledige hand- en nagelverzorging uitvoeren: knippen, vijlen, opzuiveren, verwijderen van velletjes, opblinken van de nagels. Daarnaast leer je ook nagels lakken en de huid verzorgen met aangepaste producten.
Basiskennis handverzorging (30 lestijden) + Handverzorging (30 lestijden)
- Handverzorging: verklaring van de inleidende begrippen, doel en belang van de hygiëne
- Bespreking en keuze van het materiaal, de producten en de apparaten
- Opbouw van de nagel en de huid
- Het spier- en beenderstelsel
- Huid- en nagelaandoeningen
- De klant ontvangen en installeren, de werkruimte inrichten, met aandacht voor orde en hygiëne
- Het materiaal reinigen, ontsmetten en steriliseren
- Een behandelingsplan opstellen
- Nagelverzorging toepassen: knippen, vijlen, opzuiveren, verwijderen van velletjes, opblinken van de nagels
- De huid verzorgen met aangepaste producten
- Verschillende massagetechnieken voor de hand met aangepaste producten
- Een relaxatiemassage uitvoeren
Voorbereidende technieken nagelstylist (20 lestijden) + Laktechnieken en verfraaiingen (30 lestijden)
De perfecte voorbereiding van de natuurlijke nagel is het geheim voor het lange behoud van een kunstnagel, eender welke vorm of techniek. Nagelriemen goed achteruitduwen, velletjes knippen, de nagelplaat voorbereiden en ontvetten, de nagels op vorm brengen, het hoort er allemaal bij. Goed begonnen is half gewonnen. Onder begeleiding van een ervaren vakleerkracht ga je professioneel aan de slag in deze cursus.
Je leert ook perfect lakken met niet–permanente en semi-permanente producten. De semi-permanente techniek zorgt voor stevige nagels en is gebaseerd op een soak-off met een stevigere en blijvende vorm van nagellak. Je kan hierbij afwerken met je favoriete kleurtje, french lak of nail art. Bijwerken hoeft niet: je weekt de nagels eenvoudig af en leert in heel snel tempo een nieuwe set zetten.
Stages vallen tijdens de lesuren. Ze maken deel uit van de opleiding en worden ook geëvalueerd.
20% van de lessen zullen online doorgaan, dit zijn circa 4 lesmomenten per semester per cursus. We geven onze leerstof via presentaties en filmpjes, aangevuld met opdrachten, extra uitleg op je vragen en individuele feedback op jouw maat. Een online les kan ook worden ingevuld met een webinar door een expert van een externe firma, het inoefenen van communicatieve vaardigheden via digitale media,…
Deze modules komen uit de opleiding “Schoonheidsspecialist”.
Er is geen voorkennis vereist.
Inschrijvingsgeld
- Cursusgeld: € 165
- Verminderd cursusgeld: € 33
- Volg je een module voor de 4de keer binnen 6 schooljaren, dan betaal je verhoogd inschrijvingsgeld. Meer info kan je nalezen op Inschrijvingsgeld en -kosten. Bij twijfel contacteer je best ons secretariaat.
Studiekosten
- Je vindt gedetailleerde informatie over alle nodige materialen (met geraamde prijzen) in de “Infobrochure Schoonheidsspecialist“
- De aankoop van alle materiaal wordt in de eerste les besproken.
- De producten waarmee je wekelijks in de les oefent, moet je zelf aankopen. De producten die tijdens een klantendienst worden gebruikt, stelt het centrum ter beschikking. De klant betaalt hiervoor een kleine bijdrage aan het centrum. De prijzen hiervoor vind je op “Prijslijst Schoonheidsverzorging“.
- Het digitaal lesmateriaal staat op Teams (e-learning omgeving) en kan je daar downloaden.
Gespreide evaluatie
CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.
De technieken worden aangeleerd op medecursisten en worden daarna toegepast op modellen.
Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.
Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.
Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.
Stages maken deel uit van de opleiding en worden ook geëvalueerd.
Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.