Eenvoudige hard- en softwareproblemen oplossen (50% e-learning)

Eenvoudige hard- en softwareproblemen oplossen (50% e-learning)

Eenvoudige hard- en softwareproblemen (60 lestijden)

Werkt je pc of laptop traag? Start je computer niet meer op? Werken sommige programma’s niet meer goed of geven ze foutmeldingen? Verschijnen er tal van pop-ups bij het surfen? Bij het opstarten of na een update geeft het scherm een blauw beeld met een foutcode.

Talloze vervelende probleempjes die je met onze cursus Hard- en softwareproblemen oplossen leert voorkomen of goed oplossen:

 • Hardwareproblemen detecteren en oplossen die het opstarten kunnen verhinderen bv. een biosfout, de voeding, harde schijf, ram-geheugen, …
 • Softwareproblemen oplossen die het opstarten kunnen verhinderen bv. opstarten in veilige modus, herstelpunten, opstartprogramma’s, updates, …
 • Gebruik van allerlei diagnosetools om softwareproblemen op te sporen
 • Controle van kwaliteit van het ram-geheugen, werking van de harde schijf, …
 • Bioswachtwoord instellen en/of verwijderen
 • Beveiligen van een besturingssysteem
 • Stuurprogramma’s (her-)installeren
 • Toepassingssoftware (her-)installeren

Deze cursus wordt in e-learning georganiseerd.
Dit betekent dat een deel van de leerstof in afstandsonderwijs wordt aangeboden, begeleid en geëvalueerd. We voorzien een aantal contactlessen met zeker een opstart- en afsluitmoment op het einde van de cursus. Je vindt de data in het uurrooster.


Deze module komt uit de opleiding “ICT Besturingssystemen en netwerken”.

Sint-Niklaas

Noordlaan 32

Eenvoudige hard- en softwareproblemen oplossen (50% e-learning)    (donderdagvoormiddag)cursusnummer: 232408350
Startdatum: 07/09/2023 - Einddatum: 10/11/2023
Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

We beginnen deze opleiding vanaf nul en bouwen stapsgewijs op. Een zekere voorkennis van het gebruik van een computer is wel nodig, zoals het vlot werken met de verkenner (mappen en bestanden) en het opslaan en openen van bestanden.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 90
 • Verminderd cursusgeld: € 18

Studiekosten

 • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 5.
  Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …
 • Het digitaal lesmateriaal staat op Teams (e-learning omgeving) en kan je daar downloaden.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...