E-services * (50% e-learning)

E-services * (50% e-learning)

E-services – verkort (40 lestijden)

Je maakt kennis met allerlei online diensten zoals bankieren, reizen plannen, kopen, verkopen, betalingen doen via het internet. Je leert gebruik maken van de eID-kaartlezer en de app itsme om in te loggen bij allerlei diensten.

Inhoud:

  • Bankieren, reizen plannen, kopen, verkopen en betalingen doen via internet
  • Gebruik maken van de eID kaartlezer en de app itsme om in te loggen
  • Kennismaken met verschillende e-services van overheden (mutualiteit, gemeente, mycareer, mypension, …)
  • Privacy en online veiligheid
  • Etiquette op het internet

Deze cursus wordt in e-learning georganiseerd.
Dit betekent dat een deel van de leerstof in afstandsonderwijs wordt aangeboden, begeleid en geëvalueerd. We voorzien een aantal contactlessen met zeker een opstart- en afsluitmoment op het einde van de cursus, je vindt de data in het uurrooster.


Deze module komt uit de opleiding “ICT en administratie Verkort”.

Sint-Niklaas

Noordlaan 32

E-services * (50% e-learning)    (dinsdagvoormiddag)cursusnummer: 222306224 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

E-services * (50% e-learning)    (donderdagvoormiddag)cursusnummer: 222306244 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Temse

Schoolstraat 17 A

E-services * (50% e-learning)    (maandagnamiddag)cursusnummer: 222307005 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Je moet al vlot met de computer en internet kunnen werken. Je moet geslaagd zijn voor “Computer voor beginners” en “Internet (surfen, zoeken, mailen, betalen)” of je kan je voorkennis bewijzen via een vrijstellingsproef.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 60
  • Verminderd cursusgeld: € 12

Studiekosten

  • Het cursusmateriaal staat op het ELO (e-learning omgeving) en kan je gratis downloaden.

 

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...