Duits conversatie (gevorderd) deel 1

Duits conversatie (gevorderd) deel 1Later gepland

Duits – Threshold 3 mondeling (60 lestijden)

Heb je een goede basiskennis en wil je graag vlotter Duits leren spreken? Dan is deze cursus iets voor jou!

In deze cursus ga je veel praten en leer je genuanceerder communiceren. We herhalen en oefenen constructies die je al kent. Je zal je woordenschat uitbreiden en voor een groep Duits kunnen spreken. Duits praten, dat is doen!

Je gaat gesprekken voeren over diverse thema’s uit de wereld rondom ons. Daarbij vertrekken we vanuit actueel audio- en beeldmateriaal. Er zijn rollenspelen en improvisatie over allerlei onderwerpen. De cultuur, tradities en gewoontes in de Duitstalige landen komen in deze cursus vanzelfsprekend uitvoerig aan bod.

We blijven werken aan luistervaardigheid. We oefenen met authentieke fragmenten uit film en media en hebben aandacht voor taaldiversiteit. Versta je ook het Duits in Oostenrijk?

Bij voldoende interesse kunnen we deze lessen verder zetten met een vervolgcursus.


Sie verfügen bereits über gute Grundkenntnisse der deutschen Sprache und möchten Ihre Sprech- und Hörfähigkeiten verbessern? Dann ist dieser Kurs genau das Richtige für Sie.

In diesem Kurs werden Sie viel reden und lernen, sich differenzierter auszudrücken. Wir wiederholen und üben Konstruktionen, die Sie bereits kennen. Sie erweitern Ihren Wortschatz und überwinden Ihre Angst davor, vor einer Gruppe Deutsch zu sprechen. Deutsch sprechen, das geht!

Sie können sich über verschiedene Themen unterhalten. Es gibt Rollenspiele und Improvisationen zu allen möglichen Themen. Die Kultur, Traditionen und Bräuche im deutschsprachigen Raum werden in diesem Kurs natürlich ausführlich besprochen.

Wir üben weiterhin unser Hörverstehen und verwenden authentische Fragmente aus Film und Medien, mit Blick auf die Sprachenvielfalt. Verstehen Sie auch Deutsch in Österreich?


Deze module komt uit de opleiding “Duits richtgraad 2 (ERK B1)”.

 

Om in dit niveau te starten, moet je geslaagd zijn voor Duits Threshold 2 mondeling. Je kan ook instappen op basis van andere attesten of als je slaagt in onze vrijstellingsproef bij het begin van de cursus.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 90
  • Verminderd cursusgeld: € 18

Studiekosten

  • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 5.
    Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …  Aanvullend vind je hieronder een opsomming van andere benodigdheden die hierin niet zitten vervat.
  • Handboek(en)

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Kortom, wij gaan voor meer taalkennis, meer taalvaardigheid, meer leerwinst in een aangename leeromgeving!

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...