Duits 4

Duits 4Later gepland

Duits – Threshold 2 mondeling en schriftelijk (120 lestijden)

Op dit niveau ben je in staat spontaan deel te nemen aan interacties en druk je jezelf op een vloeiende manier uit. Je leert je genuanceerd uitdrukken, je kan participeren in discussies waarin je je eigen standpunten uitlegt en onderbouwt. Je kan duidelijke, gedetailleerde beschrijvingen presenteren over een breed scala van onderwerpen. Je kan je standpunten over een actueel onderwerp verklaren en de voor- en nadelen van diverse opties uiteenzetten.

Je behandelt thema’s zoals reizen, familie en vriendschap, werk en ontspanning, cultuur en geschiedenis van de Duitstalige landen. Je bent in staat om zelfstandig de voorbereidingen van een studiereis naar Duitsland uit werken, waarbij je een reisbestemming kiest en bespreekt, hotel en restaurants reserveert, rondleidingen en andere activiteiten boekt.


Deze modules komen uit de opleiding “Duits richtgraad 2 (ERK B1)”.

Om in dit niveau te starten, behaalde je eerst Duits 3, of leg je een instaptoets af bij het begin van de cursus.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 180
  • Verminderd cursusgeld: € 36

Studiekosten

  • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 10.
    Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …  Aanvullend vind je hieronder een opsomming van andere benodigdheden die hierin niet zitten vervat.
  • Handboek(en)

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Kortom, wij gaan voor meer taalkennis, meer taalvaardigheid, meer leerwinst in een aangename leeromgeving!

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...