Duits 1A – levensgenieters deel 1

Duits 1A – levensgenieters deel 1

Duits – Breakthrough A (60 lestijden)

Hou je van de Duitse gezelligheid ? Ben je verliefd op de Oostenrijkse bergen? Vind je dat talen deuren opent en wil je de mensen graag in hun moedertaal aanspreken? Jawohl! Duits is in Europa erg belangrijk. Na Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland , kan je met deze taal ook vaak terecht in Oost-Europa en landen rond de Middellandse Zee, zoals voormalig Joegoslavië, Griekenland en Turkije. In deze landen is het dan ook buitengewoon praktisch als je de Duitse taal begrijpt en kan spreken.

Wat je zoal leert in deze cursus:

In deze cursus focussen we op het praktisch gebruik van Duits op reis:

 • Persoonlijke informatie uitwisselen, inchecken aan de balie van het hotel en bestellen in het restaurant, een voorkeur uitdrukken, iets kopen, naar de weg vragen, …
 • Daarnaast leren we Duitsland, Oostenrijk en Zwisterland beter kennen op vlak van toerisme, cultuur, gastronomie en muziek

Een cursus voor echte levensgenieters!

Dendermonde Donck – Koning Boudewijnlaan 63 A (woensdagvoormiddag)
cursusnummer: 192002832

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Geen voorkennis vereist.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 90
 • Verminderd cursusgeld: € 18

Studiekosten

 • Kopieën: € 3
 • Handboek: Netzwerk Neu A 1.1

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Kortom, wij gaan voor meer taalkennis, meer taalvaardigheid, meer leerwinst in een aangename leeromgeving!

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

In CVO Focus kan je inschrijven op 2 manieren

Persoonlijk aan één van onze balies – klik hier voor onze locaties en openingsuren

 • Bij je inschrijving breng je standaard mee:
  • een bancontactkaart of opleidingscheques als betaalmiddel – we aanvaarden geen cash geld,
  • de nodige attesten voor vermindering of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld. Deze documenten mogen niet ouder dan 1 maand zijn op het moment van de inschrijving.
  • een kopie van je diploma, (deel)certificaat, getuigschrift of attest – als je in een vervolgmodule wil starten.

Online via de website

 • Bij een online inschrijving zal je altijd het volledige standaard inschrijvingsgeld met bancontact moeten betalen.
  Betalen met een creditkaart (VISA, Mastercard, … is niet mogelijk).
 • Als je recht zou hebben op verminderd inschrijvingsgeld of kan genieten van het maximumbedrag van 300 euro per aparte opleiding, raden we aan om persoonlijk te komen inschrijven aan één van onze balies.

Nu online inschrijven

Bezig met zoeken...