Digitale fotografie – Reportageflits en strobisme

Digitale fotografie – Reportageflits en strobisme

Digitale fotografie 3 (60 lestijden)

Een goede belichting kan je foto maken. Helaas beschik je niet altijd over voldoende licht om net die foto te maken die je in gedachte hebt. Of toch? Met een reportageflits heb je meer controle over de belichting, je kan je onderwerp bijlichten en zo mooier in beeld brengen. Je hoeft je reportageflits trouwens niet altijd op je camera te plaatsen. Door deze vanop een afstand te bedienen, kan je je licht zo plaatsen dat je onderwerp mooi belicht in beeld komt. Welkom in de verrassende wereld van strobisme!

In deze cursus leer je een reportageflits beter te gebruiken. Flitsen is immers niet zo eenvoudig als het lijkt. Je maakt kennis met diverse termen en technieken uit de flitsfotografie: TTL-meting, manuele bediening, master en slave aansturing, bouncen, flitsdekking, CTO-filters, etc. Aan de hand van opdrachten en praktische oefeningen leer je hoe je flitslicht moet plaatsen en richten om een mooie belichting te krijgen. Je ontdekt hoe je flitslicht en omgevingslicht met elkaar in balans brengt om mooi belichte beelden te maken. Dit pas je toe in een eigen project waarin je ten volle je creativiteit kan uiten. Tijdens uitstappen leer je je reportageflits in uiteenlopende omstandigheden gebruiken.

Geïnteresseerd? Steek je licht op in deze themamodule!

Temse

Schoolstraat 17 A

Digitale fotografie – Reportageflits en strobisme    (maandagnamiddag)cursusnummer: 212205427 - Uiterste inschrijvingsdatum is 18/10/2021.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Je kan in deze cursus instappen nadat je beide basiscursussen Digitale fotografie met beeldbewerking (deel 1 en 2) hebt doorlopen of kan aantonen dat je al een stevige basis in fotografie en Adobe Lightroom hebt. Ook is het projectjaar sterk aangeraden om in deze cursus te starten.
Je kan ook een vrijstelling krijgen en instappen via een vrijstellingsproef.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 90
 • Verminderd cursusgeld: € 18

Studiekosten

 • Wil je deze themamodule volgen, dan heb je een eigen reportageflits nodig én een systeem om deze op afstand te bedienen. Heb je dit nog niet? Geen probleem. Tijdens de eerste les bespreken we welk materiaal je kan gebruiken.
 • We organiseren meerdere foto-excursies naar diverse locaties. De verplaatsingen gebeuren met eigen vervoer en eventuele kosten zijn ten laste van de cursist.
 • Beeldbewerking doen we met Lightroom Classic.
 • Als cursist van CVO Focus geniet je van zeer voordelige abonnementstarieven op de Adobe software.  Voor meer informatie hierover kan je steeds terecht bij je vakleerkracht.
 • Het cursusmateriaal wordt op het ELO (e-learning omgeving) geplaatst en kan je gratis downloaden.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

In CVO Focus kan je inschrijven op 2 manieren

Persoonlijk aan één van onze balies – klik hier voor onze locaties en openingsuren

 • Bij je inschrijving breng je standaard mee:
  • een bancontactkaart of opleidingscheques als betaalmiddel – we aanvaarden geen cash geld,
  • de nodige attesten voor vermindering of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld. Deze documenten mogen niet ouder dan 1 maand zijn op het moment van de inschrijving.
  • een kopie van je diploma, (deel)certificaat, getuigschrift of attest – als je in een vervolgmodule wil starten.
 • Omwille van de coronapandemie is het dragen van een mondmasker verplicht.

Online via de website

 • Bij een online inschrijving zal je altijd het volledige standaard inschrijvingsgeld met bancontact moeten betalen.
  Betalen met een creditkaart (VISA, Mastercard, … is niet mogelijk).
 • Als je recht zou hebben op verminderd inschrijvingsgeld of kan genieten van het maximumbedrag van 300 euro per aparte opleiding, raden we aan om persoonlijk te komen inschrijven aan één van onze balies.

Nu online inschrijven

Bezig met zoeken...