Digitale fotografie – Projectjaar

Digitale fotografie – Projectjaar

Digitale fotografie 2 + Programma upgrades (120 lestijden)

Tijdens het projectjaar ontwikkel je je verder als allround fotograaf. Aan de hand van uitdagende praktijkopdrachten ga je aan de slag met diverse fotografische thema’s. De focus ligt op het uitdagen van je creativiteit, je fotografische visie en je technisch kunnen. Je fotografeert zowel in een fotostudio als op locatie tijdens foto-excursies. Je geraakt meer en meer vertrouwd met de kneepjes van het vak.

Naast diverse praktijkopdrachten in verschillende thema’s werk je een project volledig uit gedurende het jaar. Vanuit een eigen visie bouw je je idee uit tot een mooie fotoreeks. Uiteraard staat je leerkracht je bij met raad en daad, tips en tricks.

Je breidt je kennis van digitale fotobewerking met Lightroom verder uit en je maakt kennis met Photoshop. Aan de hand van oefeningen ga je beide programma’s in je workflow inschakelen en bouw je verder aan je skills om beelden te bewerken.

Je leert hoe je als fotograaf een professionele website kan aanmaken. Hiervoor hoef je trouwens geen uitgebreide computerkennis te hebben, via handige template websites kan je al snel een mooi portfolio website opbouwen. Misschien een leuk idee om je favoriete foto’s te tonen aan de wereld? Of om je werk te delen met je medecursisten? Want ook tijdens deze cursus bekijk en bespreek je de gemaakte foto’s met je collega-fotografen.


Deze modules komen uit de opleiding “Multimedia operator”.

 

Dendermonde

Begijnhoflaan 1

Digitale fotografie – Projectjaar    (dinsdagavond)cursusnummer: 222306811 - Uiterste inschrijvingsdatum is 06/12/2022.

Donck – Koning Boudewijnlaan 63 A

Digitale fotografie – Projectjaar    (maandagnamiddag)cursusnummer: 222306795 - Uiterste inschrijvingsdatum is 05/12/2022.

Lokeren

Groendreef 31

Digitale fotografie – Projectjaar    (dinsdagavond)cursusnummer: 222306785 - Uiterste inschrijvingsdatum is 06/12/2022.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Het projectjaar kan je volgen nadat je beide basiscursussen Digitale fotografie met beeldbewerking (deel 1 en 2) hebt doorlopen of kan aantonen dat je al een stevige basis in fotografie en in Adobe Lightroom hebt. Je kan ook een vrijstelling krijgen en instappen via een vrijstellingsproef.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 180
 • Verminderd cursusgeld: € 36

Studiekosten

 • Het materiaal van de vorige jaren.
 • Handboek als mogelijk naslagwerk (niet verplicht): Adobe Photoshop Lightroom CC voor digitale fotografen (ook voor Lightroom 6 gebruikers), Scott Kelby, uitgeverij Pearson Benelux B.V. (circa € 40).
 • Als cursist van CVO Focus geniet je van zeer voordelige abonnement tarieven op de Adobe software. Voor meer informatie hierover kan je steeds terecht bij je vakleerkracht.
 • Het cursusmateriaal staat op het ELO (e-learning omgeving) en kan je gratis downloaden.
 • Reken ook op extra kosten voor een uitstap naar een professionele studio, een fototentoonstelling, een bezoek aan een digitaal labo … maar dit loont zeker de moeite!
 • We raden ook een draagbare externe harde schijf aan om RAW-bestanden en lesmateriaal op te slaan. Kostprijs is afhankelijk van merk en opslagcapaciteit: vanaf € 50 voor een harde schijf van 1 TB en vanaf € 10 voor een USB-stick van 32 GB.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

In CVO Focus kan je inschrijven op 2 manieren

Persoonlijk aan één van onze balies – klik hier voor onze locaties en openingsuren

 • Bij je inschrijving breng je standaard mee:
  • een bancontactkaart of opleidingscheques als betaalmiddel – we aanvaarden geen cash geld,
  • de nodige attesten voor vermindering of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld. Deze documenten mogen niet ouder dan 1 maand zijn op het moment van de inschrijving.
  • een kopie van je diploma, (deel)certificaat, getuigschrift of attest – als je in een vervolgmodule wil starten.

Online via de website

 • Bij een online inschrijving zal je altijd het volledige standaard inschrijvingsgeld met bancontact moeten betalen.
  Betalen met een creditkaart (VISA, Mastercard, … is niet mogelijk).
 • Als je recht zou hebben op verminderd inschrijvingsgeld of kan genieten van het maximumbedrag van 300 euro per aparte opleiding, raden we aan om persoonlijk te komen inschrijven aan één van onze balies.

Nu online inschrijven

Bezig met zoeken...