Digitale fotografie – Portret

Digitale fotografie – Portret

Digitale fotografie 3 (60 lestijden)

Is mensen fotograferen je ding? Dan is deze cursus Portret ideaal voor jou! Je maakt kennis met de verschillende soorten portretten en het werk van belangrijke portretfotografen. Je analyseert hun beelden en leert van de besten. Je ontdekt hoe je een bepaalde sfeer in je foto creëert, hoe je kinderen leuk in beeld brengt, hoe je tot het perfecte groepsportret komt, hoe je een portret met flitslicht in een studio maakt of hoe je met natuurlijk licht het mooiste beeld fotografeert.

Via uitdagende, praktische opdrachten leer je omgaan met licht en compositie. Waarop moet je letten als je mensen fotografeert? Hoe verloopt de communicatie met de geportretteerde? Hoe maak je je model duidelijk wat je wil in je foto? Onze ervaren leerkracht leert je de tips en tricks.

Ook fotobewerking maakt deel uit van deze cursus. Met behulp van Lightroom en Photoshop kan je je portretten echt laten spreken.

Dendermonde

Begijnhoflaan 1

Digitale fotografie – Portret    (donderdagavond)cursusnummer: 212205243 - Uiterste inschrijvingsdatum is 21/10/2021.

Lokeren

Groendreef 31

Digitale fotografie – Portret    (dinsdagvoormiddag)cursusnummer: 212205225 - Uiterste inschrijvingsdatum is 19/10/2021.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Je kan in deze cursus instappen nadat je beide basiscursussen Digitale fotografie met beeldbewerking (deel 1 en 2) hebt doorlopen of kan aantonen dat je al een stevige basis in fotografie en Lightroom hebt. Ook is het projectjaar sterk aangeraden om in deze cursus te starten.
Je kan ook een vrijstelling krijgen en instappen via een vrijstellingsproef.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 90
 • Verminderd cursusgeld: € 18

Studiekosten

 • We werken met een reflex- of systeemcamera.
 • Beeldbewerking doen we met Lightroom Classic.
 • Als cursist van CVO Focus geniet je van zeer voordelige abonnementstarieven op de Adobe software. Voor meer informatie hierover kan je steeds terecht bij je vakleerkracht.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

In CVO Focus kan je inschrijven op 2 manieren

Persoonlijk aan één van onze balies – klik hier voor onze locaties en openingsuren

 • Bij je inschrijving breng je standaard mee:
  • een bancontactkaart of opleidingscheques als betaalmiddel – we aanvaarden geen cash geld,
  • de nodige attesten voor vermindering of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld. Deze documenten mogen niet ouder dan 1 maand zijn op het moment van de inschrijving.
  • een kopie van je diploma, (deel)certificaat, getuigschrift of attest – als je in een vervolgmodule wil starten.
 • Omwille van de coronapandemie is het dragen van een mondmasker verplicht.

Online via de website

 • Bij een online inschrijving zal je altijd het volledige standaard inschrijvingsgeld met bancontact moeten betalen.
  Betalen met een creditkaart (VISA, Mastercard, … is niet mogelijk).
 • Als je recht zou hebben op verminderd inschrijvingsgeld of kan genieten van het maximumbedrag van 300 euro per aparte opleiding, raden we aan om persoonlijk te komen inschrijven aan één van onze balies.

Nu online inschrijven

Bezig met zoeken...