Digitale fotografie – Portret

Digitale fotografie – Portret

Digitale fotografie 3 (60 lestijden)

Is mensen fotograferen je ding? Dan is deze cursus Portret ideaal voor jou! Je maakt kennis met de verschillende soorten portretten en het werk van belangrijke portretfotografen. Je analyseert hun beelden en leert van de besten. Je ontdekt hoe je een bepaalde sfeer in je foto creëert, hoe je model leuk in beeld brengt, hoe je tot het perfecte groepsportret komt, hoe je een portret met flitslicht in een studio maakt of hoe je met natuurlijk licht het mooiste beeld fotografeert.

Via uitdagende, praktische opdrachten leer je omgaan met licht en compositie. Waarop moet je letten als je mensen fotografeert? Hoe verloopt de communicatie met de geportretteerde? Hoe maak je je model duidelijk wat je wil in je foto? Belangrijke aandachtspunten zijn verlichtingstechnieken, zowel in de studio als op locatie, en de juiste styling om tot een bepaalde look & feel te komen. Onze ervaren leerkracht leert je de tips en tricks.

Ook fotobewerking maakt deel uit van deze cursus. Met behulp van Lightroom kan je je portretten echt laten spreken.
De lessen gaan door op onze campus in Temse, maar afhankelijk van de grootte van groep kunnen de studiosessies doorgaan op onze campus in Dendermonde.

Op ons programma:

 • Theoretische beschouwingen en beeldanalyse i.v.m. portretfotografie
 • Een moodboard en kleurenpalet maken
 • Verlichtingstechnieken met natuurlijk en flitslicht, zowel in de studio als op locatie
 • Kennismaking met objectieven specifiek voor portretfotografie
 • Professionele fotosessies op locatie organiseren en uitvoeren, individueel en in groep
 • Ideeën en resultaten bespreken, individueel en in groep
 • Beelden optimaliseren in Lightroom

Bij de start krijg je verschillende opdrachten waaraan je kan verder werken gedurende de hele cursus. De leerkracht begeleidt je in het aanleren van verschillende technieken en inzichten, brengt je vorderingen in kaart en geeft regelmatig feedback. Hij gaat je vooral stimuleren om je creativiteit verder te ontwikkelen.

We gaan ook op uitstap, in samenspraak kiezen we bijzondere locaties uit om ons talent uit te proberen.


Deze module komt uit de opleiding “Multimedia operator”.

Lokeren

Groendreef 31

Digitale fotografie – Portret    (dinsdagnamiddag, dinsdagavond en zaterdagvoormiddag)cursusnummer: 232408668
Startdatum: 05/09/2023 - Einddatum: 23/01/2024
Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Je kan in deze cursus instappen nadat je beide basiscursussen Digitale fotografie met beeldbewerking (deel 1 en 2) hebt doorlopen of kan aantonen dat je al een stevige basis in fotografie en Lightroom hebt.

Je kan ook een vrijstelling krijgen en instappen via een vrijstellingsproef.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 90
 • Verminderd cursusgeld: € 18

Studiekosten

 • We werken met een reflex- of systeemcamera. Je hebt geen speciale objectieven nodig.
 • Beeldbewerking doen we met Lightroom Classic.
 • Als cursist van CVO Focus geniet je van zeer voordelige abonnementstarieven op de Adobe software. Voor meer informatie hierover kan je steeds terecht bij je vakleerkracht.
 • We organiseren meerdere foto-excursies naar diverse locaties. De verplaatsingen en eventuele kosten zijn ten laste van de cursist.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...