Digitale fotografie – Portret en storytelling

Digitale fotografie – Portret en storytelling

Digitale fotografie 3 (60 lestijden)

Een beeld vertelt meer dan 1000 woorden. Daar moeten we jou als fotograaf ongetwijfeld niet meer van overtuigen.

In de cursus Portret en storytelling staat het verhaal centraal. Dat kan met één enkel beeld maar we bekijken ook hoe je met meerdere foto’s een nog krachtiger verhaal kan neerzetten. Je leert hoe je de personages in hun omgeving plaatst en hoe je personage, locatie en gebeurtenis samenvoegt tot een samenhangende en sprekende fotoreeks waarbij de som groter is dan de afzonderlijke delen.

Aan de hand van boeiende opdrachten en een eigen project ga je praktisch aan de slag. Je leert hoe je via een moodboard en kleurenpallet een sfeer bepaalt en hoe je via storytelling kan achterhalen welke beelden je nodig hebt om je verhaal te kunnen “vertellen”. Je leert communiceren met je model, natuurlijk en kunstmatig licht gebruiken voor het beste effect en alles afwerken tot een mooi geheel.

Welkom in een cursus waarin je al je technische kennis van fotografie en fotobewerking creatief kan inzetten in functie van een sterk verhaal in je flitsende fotoreeks!

Temse

Schoolstraat 17 A

Digitale fotografie – Portret en storytelling    (donderdagavond)cursusnummer: 212205425 - Uiterste inschrijvingsdatum is 21/10/2021.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Je kan in deze cursus instappen nadat je beide basiscursussen Digitale fotografie met beeldbewerking (deel 1 en 2) hebt doorlopen of kan aantonen dat je al een stevige basis in fotografie en Lightroom hebt. Ook is het projectjaar sterk aangeraden om in deze cursus te starten.
Je kan ook een vrijstelling krijgen en instappen via een vrijstellingsproef.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 90
 • Verminderd cursusgeld: € 18

Studiekosten

 • We organiseren meerdere foto-excursies naar diverse locaties. De verplaatsingen gebeuren met eigen vervoer en eventuele kosten zijn ten laste van de cursist.
 • Beeldbewerking doen we met Lightroom Classic.
 • Als cursist van CVO Focus geniet je van zeer voordelige abonnementstarieven op de Adobe software.  Voor meer informatie hierover kan je steeds terecht bij je vakleerkracht.
 • Het cursusmateriaal wordt op het ELO (e-learning omgeving) geplaatst en kan je gratis downloaden.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

In CVO Focus kan je inschrijven op 2 manieren

Persoonlijk aan één van onze balies – klik hier voor onze locaties en openingsuren

 • Bij je inschrijving breng je standaard mee:
  • een bancontactkaart of opleidingscheques als betaalmiddel – we aanvaarden geen cash geld,
  • de nodige attesten voor vermindering of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld. Deze documenten mogen niet ouder dan 1 maand zijn op het moment van de inschrijving.
  • een kopie van je diploma, (deel)certificaat, getuigschrift of attest – als je in een vervolgmodule wil starten.
 • Omwille van de coronapandemie is het dragen van een mondmasker verplicht.

Online via de website

 • Bij een online inschrijving zal je altijd het volledige standaard inschrijvingsgeld met bancontact moeten betalen.
  Betalen met een creditkaart (VISA, Mastercard, … is niet mogelijk).
 • Als je recht zou hebben op verminderd inschrijvingsgeld of kan genieten van het maximumbedrag van 300 euro per aparte opleiding, raden we aan om persoonlijk te komen inschrijven aan één van onze balies.

Nu online inschrijven

Bezig met zoeken...