Digitale fotografie – Portfolio autonome fotografie

Digitale fotografie – Portfolio autonome fotografieLater gepland

Digitale fotografie 3 (60 lestijden)

Een goede techniek brengt je al erg ver maar een foto is meer dan enkel techniek. Een foto vertelt een verhaal, wekt emotie op, voert je mee.

In deze cursus werk je onder meer aan een persoonlijke fotoreeks die je zowel inhoudelijk als technisch onderbouwt. Hoe ontstaat een idee? Hoe werk je een concept uit? Hoe vertel je een verhaal? We bekijken de verschillende soorten series, zoeken de grenzen van technische regels op en experimenteren met fotografische fouten.

Naast enkele creatieve technieken zoals dubbele belichting, werken met lange sluitertijden en onscherpte onderzoeken we hoe klassieke fotografische procedés gesimuleerd kunnen worden binnen de digitale fotografie. Vervolgens zal je werken naar een eigen beeldstijl in fotobewerking aan de hand van enkele praktijkgerichte Photoshop- en Lightroomlessen. We denken na over presentatiemogelijkheden en verschillende afdruktechnieken.

Deze cursus focust zich niet louter op één genre maar werkt genre-overschrijdend. Abstract, storytelling, conceptueel,… het kan allemaal! Daarnaast leer je het werk kennen van vele autonome fotografen. Ook uitstappen naar actuele fototentoonstellingen en musea staan op het programma.

Wees welkom in een cursus waarin je creatief en conceptueel aan de slag kan met al je technische kennis van fotografie en beeldbewerking.


Deze module komt uit de opleiding “Multimedia operator”.

Je kan in deze cursus instappen nadat je beide basiscursussen Digitale fotografie met beeldbewerking (deel 1 en 2) hebt doorlopen of kan aantonen dat je al een stevige basis in fotografie en Lightroom hebt. Ook is het projectjaar sterk aangeraden om in deze cursus te starten.
Je kan ook een vrijstelling krijgen en instappen via een vrijstellingsproef.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 90
  • Verminderd cursusgeld: € 18

Studiekosten

  • We werken met een reflex- of systeemcamera.
  • Beeldbewerking doen we met Lightroom Classic.
  • Als cursist van CVO Focus geniet je van zeer voordelige abonnementstarieven op de Adobe software. Voor meer informatie hierover kan je steeds terecht bij je vakleerkracht.
  • We bezoeken samen een tentoonstelling of museum. Toegangsprijs en vervoer zijn ten laste van de cursist.
  • Om te fotograferen op verschillende locaties worden tijdens de module verplaatsingen gemaakt in samenspraak. De verplaatsingen gebeuren met eigen vervoer.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...