Digitale fotografie met beeldbewerking – deel 2

Digitale fotografie met beeldbewerking – deel 2

Digitale fotografie 2 + Beeldverwerking 1 (120 lestijden)

Heb je na het eerste jaar digitale fotografie met beeldbewerking de smaak te pakken? Dan is het tijd om een stapje verder te gaan.

In Digitale fotografie met beeldbewerking – deel 2 bestuderen we het ‘licht’ in al zijn facetten: hoe je het aanwezig licht optimaal kan gebruiken, hoe je met studiobelichting en externe flitser licht vorm kan geven en hoe je dit kan gebruiken in je fotografie. Je leert hoe je licht kan zien en meten en hoe je histogram hierbij kan helpen.

Met behulp van diverse opdrachten ga je je eigen creativiteit inzetten in functie van het maken van foto’s. Je leert hoe je fotoreeksen opbouwt en hoe je deze kan presenteren, zowel digitaal als op print. Je bekijkt het werk van bekende en minder bekende fotografen en leert kritisch naar foto’s kijken, zowel naar deze van jezelf als van anderen.

Tijdens deze cursus ga je ook op stap om te fotograferen. Dit geeft je de mogelijkheid om je collega-fotografen aan het werk te zien. De uitstap is dan ook het moment bij uitstek om van elkaar te leren.

Ook ga je dieper in op de verschillende mogelijkheden en bewerkingen in Lightroom. Je leert je digitale workflow efficiënt beheersen, van opgenomen beeld tot het afdrukken en presenteren van je foto.

In Hamme wordt deze cursus gegeven met je eigen laptop.


Deze modules komen uit de opleiding “Multimedia operator”.

 

Hier vind je alle cursussen terug waarvoor je momenteel kan inschrijven.

Dendermonde

Begijnhoflaan 1

Digitale fotografie met beeldbewerking – deel 2    (woensdagavond)cursusnummer: 222306788 - Uiterste inschrijvingsdatum is 07/12/2022.

Hamme

Verbindingsstraat 66

Digitale fotografie met beeldbewerking – deel 2    (maandagavond)cursusnummer: 222306789 - Uiterste inschrijvingsdatum is 05/12/2022.

Lokeren

Groendreef 31

Digitale fotografie met beeldbewerking – deel 2    (woensdagavond)cursusnummer: 222306786 - Uiterste inschrijvingsdatum is 07/12/2022.

Temse

Schoolstraat 17 A

Digitale fotografie met beeldbewerking – deel 2    (donderdagvoormiddag)cursusnummer: 222306793 - Uiterste inschrijvingsdatum is 08/12/2022.

Voor onderstaande cursussen kan je niet meer inschrijven

Temse

Schoolstraat 17 A

Digitale fotografie met beeldbewerking – deel 2    (zondagvoormiddag en maandagavond)cursusnummer: 222306791 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Je bent geslaagd in het eerste jaar digitale fotografie of hebt een vergelijkbare voorkennis waardoor je een vrijstelling kan aanvragen.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 180
 • Verminderd cursusgeld: € 36

Studiekosten

 • In het tweede deel werk je met een camera waarmee je manueel je belichting kan instellen en in RAW kan fotograferen. Een losse flitser, een statief en een afstandsbediening zijn hoogst wenselijk. Je hebt dus bij voorkeur een spiegelreflexcamera of geavanceerde systeemcamera (ILC) nodig.
 • Het cursusmateriaal staat op het ELO (e-learning omgeving) en kan je gratis downloaden.
 • We organiseren meerdere foto-excursies naar diverse locaties (bv. naar een professionele studio, een fototentoonstelling, een bezoek aan een digitaal labo,…). Reken dus ook op extra kosten voor een uitstap naar … maar dit loont zeker de moeite! De verplaatsingen gebeuren met eigen vervoer en eventuele kosten zijn ten laste van de cursist.
 • We werken met Lightroom. Als cursist van CVO Focus geniet je van zeer voordelige abonnementen tarieven via AcademicShop.
  Je kan uiteraard ook met een oudere versie werken maar in CVO Focus werken we met Lightroom Classic van Adobe Creative Cloud. Zo zijn we altijd mee met de nieuwste updates.
 • We raden ook een USB-stick aan, al vanaf € 10.
 • In Hamme wordt deze cursus gegeven met je eigen laptop.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

In CVO Focus kan je inschrijven op 2 manieren

Persoonlijk aan één van onze balies – klik hier voor onze locaties en openingsuren

 • Bij je inschrijving breng je standaard mee:
  • een bancontactkaart of opleidingscheques als betaalmiddel – we aanvaarden geen cash geld,
  • de nodige attesten voor vermindering of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld. Deze documenten mogen niet ouder dan 1 maand zijn op het moment van de inschrijving.
  • een kopie van je diploma, (deel)certificaat, getuigschrift of attest – als je in een vervolgmodule wil starten.

Online via de website

 • Bij een online inschrijving zal je altijd het volledige standaard inschrijvingsgeld met bancontact moeten betalen.
  Betalen met een creditkaart (VISA, Mastercard, … is niet mogelijk).
 • Als je recht zou hebben op verminderd inschrijvingsgeld of kan genieten van het maximumbedrag van 300 euro per aparte opleiding, raden we aan om persoonlijk te komen inschrijven aan één van onze balies.

Nu online inschrijven

Bezig met zoeken...