Digitale fotografie met beeldbewerking – deel 1

Digitale fotografie met beeldbewerking – deel 1

Digitale beeldbewerking 1 + Digitale fotografie 1 (120 lestijden)

Heb je een digitale fotocamera (of plan je er eentje aan te schaffen) maar is het je niet helemaal duidelijk wat je er allemaal mee kan? Wil je meer controle over je spiegelreflex- of systeemcamera en de foto’s maken die je zelf wil? Dan is de cursus Digitale fotografie met beeldbewerking – deel 1 ongetwijfeld iets voor jou!

In deze cursus leer je de instellingen van je camera hanteren om zo kwalitatieve beelden te schieten. Je verkent de technische kenmerken van de camera en bekijkt welk effect verschillende lenzen hebben op de foto die je maakt. Je ontdekt hoe je de belichting van je foto controleert met de sluitertijd, diafragma en ISO. Je aandacht gaat ook naar hoe je beweging fotografeert en de scherptediepte in je foto regelt, hoe je goed scherp stelt, hoe je ’s nachts een foto maakt, hoe je met een statief kan werken en hoe je bewegingsonscherpte vermijdt. Naast techniek leer je ook een krachtige compositie in je foto opbouwen.

Via praktische oefeningen leer je je camera gebruiken zodat je creatief aan de slag kan. Je krijgt uitdagende praktijkopdrachten, zowel in de klas als tijdens uitstappen en buiten de les. Zo spelen we in op verschillende onderwerpen en situaties.

Je fotografeert niet alleen maar je kan ook je foto’s die extra ‘wauw’-factor geven met behulp van fotobewerking in Lightroom. Wist je trouwens dat je voor fotobewerking het best fotografeert in het RAW-bestandsformaat? Je ontdekt niet enkel hoe je Lightroom inzet om je foto’s te bewerken maar ook hoe je je fotoarchief kan organiseren en beheren. Superhandig om alles snel terug te vinden!

Overtuigd dat deze cursus net dat is wat je nodig hebt? Schrijf je snel in! CVO Focus neemt je graag mee in de wondere wereld van de fotografie.


Deze modules komen uit de opleiding “Multimedia operator”.

 

 

Dendermonde

Begijnhoflaan 1

Digitale fotografie met beeldbewerking – deel 1    (dinsdagavond en zaterdagnamiddag)cursusnummer: 222306800 - Uiterste inschrijvingsdatum is 06/12/2022.

Digitale fotografie met beeldbewerking – deel 1    (maandagavond en zaterdagvoormiddag)cursusnummer: 222307280 - Uiterste inschrijvingsdatum is 05/12/2022.

Donck – Koning Boudewijnlaan 63 A

Digitale fotografie met beeldbewerking – deel 1    (dinsdagnamiddag)cursusnummer: 222306817 - Uiterste inschrijvingsdatum is 06/12/2022.

Lokeren

Groendreef 31

Digitale fotografie met beeldbewerking – deel 1    (donderdagavond)cursusnummer: 222306797 - Uiterste inschrijvingsdatum is 08/12/2022.

Temse

Schoolstraat 17 A

Digitale fotografie met beeldbewerking – deel 1    (donderdagavond)cursusnummer: 222306798 - Uiterste inschrijvingsdatum is 08/12/2022.

Digitale fotografie met beeldbewerking – deel 1    (woensdagvoormiddag)cursusnummer: 222306799 - Uiterste inschrijvingsdatum is 07/12/2022.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Voor deze cursus is een goede computerkennis vereist. Openen en opslaan van bestanden, het maken en beheren van mappen mogen geen probleem voor je zijn.

Inzake fotografie en Lightroom is geen voorkennis vereist.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 180
 • Verminderd cursusgeld: € 36

Studiekosten

 • In het eerste jaar fotografeer je met een spiegelreflex of een systeemcamera (compact met verwisselbare lenzen).
 • Beeldbewerking doen we met Lightroom Classic.
 • Als cursist van CVO Focus geniet je van zeer voordelige abonnementstarieven op de Adobe software. Voor meer informatie hierover kan je steeds terecht bij je vakleerkracht.
 • Het cursusmateriaal wordt op het ELO (e-learning omgeving) geplaatst en kan je gratis downloaden.
 • We raden ook een externe harde schijf aan (circa € 60).

 

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

In CVO Focus kan je inschrijven op 2 manieren

Persoonlijk aan één van onze balies – klik hier voor onze locaties en openingsuren

 • Bij je inschrijving breng je standaard mee:
  • een bancontactkaart of opleidingscheques als betaalmiddel – we aanvaarden geen cash geld,
  • de nodige attesten voor vermindering of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld. Deze documenten mogen niet ouder dan 1 maand zijn op het moment van de inschrijving.
  • een kopie van je diploma, (deel)certificaat, getuigschrift of attest – als je in een vervolgmodule wil starten.

Online via de website

 • Bij een online inschrijving zal je altijd het volledige standaard inschrijvingsgeld met bancontact moeten betalen.
  Betalen met een creditkaart (VISA, Mastercard, … is niet mogelijk).
 • Als je recht zou hebben op verminderd inschrijvingsgeld of kan genieten van het maximumbedrag van 300 euro per aparte opleiding, raden we aan om persoonlijk te komen inschrijven aan één van onze balies.

Nu online inschrijven

Bezig met zoeken...