Digitale fotografie – masterjaar

Digitale fotografie – masterjaar

Digitale fotografie 2 + Programma upgrades (120 lestijden)

In blokken van vier weken ga je dieper in op thema’s in de fotografie: straatfotografie, studioportret, strobisme, kunstfotografie, reclamefotografie, reportage en portfolio. De focus ligt op uitdagende praktijkopdrachten die meer van je creativiteit, visie en technische kunnen vragen. Een professionele portfolio is je eindwerk.

Je leert optimaal gebruik te maken van Lightroom en Photoshop tijdens je werkproces als fotograaf. We bouwen verder op je basiskennis en aan de hand van specifieke oefeningen verbeter je je techniek om beelden na te bewerken. We kijken naar handige plug-ins en testen de software als app uit op een smartphone en tablet.

 

Dendermonde

Begijnhoflaan 1

Digitale fotografie – masterjaar    (zondagvoormiddag en dinsdagavond)cursusnummer: 202103744 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Temse

Schoolstraat 17 A

Digitale fotografie – masterjaar    (maandagavond en zaterdagnamiddag)cursusnummer: 202104193 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Digitale fotografie – masterjaar    (woensdagavond en zaterdagvoormiddag)cursusnummer: 202104194 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Digitale fotografie – masterjaar    (maandagnamiddag)cursusnummer: 202104243 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Digitale fotografie – masterjaar    (zondagvoormiddag en dinsdagavond)cursusnummer: 202104419 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Je bent geslaagd voor Digitale fotografie deel 4 of je hebt een vergelijkbare voorkennis waardoor je een vrijstelling kan aanvragen.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 180
  • Verminderd cursusgeld: € 36

Studiekosten

  • Het materiaal van de vorige jaren.
  • Handboek als mogelijk naslagwerk (niet verplicht): Adobe Photoshop Lightroom CC voor digitale fotografen (ook voor Lightroom 6 gebruikers), Scott Kelby, uitgeverij Pearson Benelux B.V. (circa € 40).
  • Als cursist van CVO Leerstad geniet je van zeer voordelige abonnement tarieven op de Adobe software. Voor meer informatie hierover kan je steeds terecht bij je vakleerkracht.
  • Het cursusmateriaal staat op het ELO (e-learning omgeving) en kan je gratis downloaden.
  • Reken ook op extra kosten voor een uitstap naar een professionele studio, een fototentoonstelling, een bezoek aan een digitaal labo … maar dit loont zeker de moeite!
  • We raden ook een draagbare externe harde schijf aan om RAW-bestanden en lesmateriaal op te slaan. Kostprijs is afhankelijk van merk en opslagcapaciteit: vanaf € 50 voor een harde schijf van 1 TB en vanaf € 10 voor een USB-stick van 32 GB.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...