Digitale fotografie – Landschap in zwart-wit

Digitale fotografie – Landschap in zwart-wit

Digitale fotografie 2 (60 lestijden)

Landschapsfotografie is een huis met vele kamers. Van prachtige natuurlandschappen, over industriële omgevingen met een duidelijke menselijke invloed tot stedelijke uitzichten, in de cursus Landschap in zwart-wit maak je kennis met deze boeiende discipline.

In deze themamodule kijk je met een zwart-wit bril naar landschappen. Zo ontdek je de fascinerende wereld en expressieve mogelijkheden van grijstinten en zwart-wit fotografie. Aan de hand van boeiende praktijkopdrachten leer je met fotografische beeldtaal omgaan, licht interpreteren, het juiste standpunt zoeken, … Tijdens excursies leer je verschillende landschappen mooi in beeld brengen. Je traint je “creatieve oog” in het zien van licht, tonen en vorm. Zo ontwikkel je je visuele vaardigheid om beelden met impact te maken.

In Lightroom leer je je foto’s omzetten naar een sfeervol zwart-wit beeld en je gaat aan de slag met creatieve fotografeertechnieken zoals dubbele belichting, fotograferen met lange sluitertijd, HDR-fotografie, panorama’s maken, etc. Je werkt je creatieve ideeën uit in een eigen project. En voor je het weet, maak je sterke zwart-wit landschappen waar zelfs Ansel Adams jaloers op zou zijn. Super toch?

Temse

Schoolstraat 17 A

Digitale fotografie – Landschap in zwart-wit    (woensdagavond)cursusnummer: 212205422 - Uiterste inschrijvingsdatum is 20/10/2021.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Je kan in deze cursus instappen nadat je beide basiscursussen Digitale fotografie met beeldbewerking (deel 1 en 2) hebt doorlopen of kan aantonen dat je al een stevige basis in fotografie en Adobe Lightroom hebt. Ook is het projectjaar sterk aangeraden om in deze cursus te starten.
Je kan ook een vrijstelling krijgen en instappen via een vrijstellingsproef.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 90
 • Verminderd cursusgeld: € 18

Studiekosten

 • We organiseren meerdere foto-excursies naar diverse locaties. De verplaatsingen gebeuren met eigen vervoer en eventuele kosten zijn ten laste van de cursist.
 • Beeldbewerking doen we met Lightroom Classic.
 • Als cursist van CVO Focus geniet je van zeer voordelige abonnementstarieven op de Adobe software. Voor meer informatie hierover kan je steeds terecht bij je vakleerkracht.
 • Het cursusmateriaal wordt op het ELO (e-learning omgeving) geplaatst en kan je gratis downloaden.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

In CVO Focus kan je inschrijven op 2 manieren

Persoonlijk aan één van onze balies – klik hier voor onze locaties en openingsuren

 • Bij je inschrijving breng je standaard mee:
  • een bancontactkaart of opleidingscheques als betaalmiddel – we aanvaarden geen cash geld,
  • de nodige attesten voor vermindering of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld. Deze documenten mogen niet ouder dan 1 maand zijn op het moment van de inschrijving.
  • een kopie van je diploma, (deel)certificaat, getuigschrift of attest – als je in een vervolgmodule wil starten.
 • Omwille van de coronapandemie is het dragen van een mondmasker verplicht.

Online via de website

 • Bij een online inschrijving zal je altijd het volledige standaard inschrijvingsgeld met bancontact moeten betalen.
  Betalen met een creditkaart (VISA, Mastercard, … is niet mogelijk).
 • Als je recht zou hebben op verminderd inschrijvingsgeld of kan genieten van het maximumbedrag van 300 euro per aparte opleiding, raden we aan om persoonlijk te komen inschrijven aan één van onze balies.

Nu online inschrijven

Bezig met zoeken...