Digitale fotografie – DiFo – deel 3

Digitale fotografie – DiFo – deel 3

Digitale fotografie 3 (60 lestijden)

Je kan nu ingrijpen op de werking van je digitaal fototoestel, je kan je camera manueel bedienen en in verschillende lichtsituaties fotograferen. In deze vervolgcursus maak je kennis met de interne flits en de studio. Je scherpt je creativiteit aan en je leert de manier beheersen waarop een opname wordt weergegeven. Beeldbewerking en instelmogelijkheden van de camera gaan nu hand in hand. Toeval bestaat steeds minder, je stuurt zelf de foto.

In deze lessenreeks komen diverse onderdelen aan bod:

 • Technisch
  Je fotografeert in het RAW-formaat, maakt kennis met het gebruik van de interne flits, leert fotograferen met studioflitsers en wordt vertrouwd met de studio-omgeving. De lichtmeter heeft geen geheimen meer voor jou.
 • Nabewerking
  Je proeft van het beeldbewerkingsprogramma bij uitstek: Adobe Lightroom Classic. Het inzicht om een beeld nog krachtiger te maken vergroot aan de hand van digitale donkerkamertechnieken.
 • Esthetisch en inhoudelijk
  Je gaat verder in je beeldopbouw. Creatief word je hier nog meer uitgedaagd. Je gaat op zoek naar minder alledaagse plaatjes en je probeert een eigen stijl aan je beeld te geven.
 • Foto-opdrachten
  Foto-opdrachten spelen een belangrijke rol in elk van de vervolgcursussen. We bespreken de resultaten constructief in de les. Als de lichtomstandigheden het toelaten, kan je ook tijdens de les fotograferen.

Temse Schoolstraat 17 A (dinsdagvoormiddag)
cursusnummer: 192002638 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Temse Schoolstraat 17 A (donderdagavond en zaterdagvoormiddag)
cursusnummer: 192002639 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Voor deze vervolgcursus moet je geslaagd zijn voor Digitale fotografie 1 en 2 of gelijkwaardige kennis kunnen bewijzen. Je kan ook instappen als je slaagt in een vrijstellingsproef.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 90
 • Verminderd cursusgeld: € 18

Studiekosten

 • We werken met een digitale reflex- of systeemcamera.
 • De aankoop van het programma Lightroom Classic wordt tijdens de cursus besproken maar is NIET verplicht. Je kan het programma aankopen via een abonnement (circa € 12,09 per maand) en installeren op je computer.
 • We bezoeken samen een tentoonstelling. Toegangsprijs en vervoer zijn ten laste van de cursist.
 • Om te fotograferen op verschillende locaties worden tijdens de module verplaatsingen gemaakt in samenspraak. De verplaatsingen gebeuren met eigen vervoer.

Gespreide evaluatie: de leerkracht begeleidt je in het aanleren van verschillende technieken en inzichten, en brengt je vorderingen in kaart. We geven regelmatig klassikale feedback. Daarbij werken we niet enkel beoordelend maar vooral stimulerend.

Voor het theoriedeel voorzien we een examenmoment op het einde van de module.

In CVO Focus kan je inschrijven op 2 manieren

Persoonlijk aan één van onze balies – klik hier voor onze locaties en openingsuren

 • Bij je inschrijving breng je standaard mee:
  • een bancontactkaart of opleidingscheques als betaalmiddel – we aanvaarden geen cash geld,
  • de nodige attesten voor vermindering of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld. Deze documenten mogen niet ouder dan 1 maand zijn op het moment van de inschrijving.
  • een kopie van je diploma, (deel)certificaat, getuigschrift of attest – als je in een vervolgmodule wil starten.

Online via de website

 • Bij een online inschrijving zal je altijd het volledige standaard inschrijvingsgeld met bancontact moeten betalen.
  Betalen met een creditkaart (VISA, Mastercard, … is niet mogelijk).
 • Als je recht zou hebben op verminderd inschrijvingsgeld of kan genieten van het maximumbedrag van 300 euro per aparte opleiding, raden we aan om persoonlijk te komen inschrijven aan één van onze balies.

Nu online inschrijven

Bezig met zoeken...