Digitale fotografie – DiFo – deel 2

Digitale fotografie – DiFo – deel 2

Digitale fotografie 2 (60 lestijden)

Je hebt de basiskennis van digitale fotografie onder de knie en nu je de smaak te pakken hebt, wil je natuurlijk deze materie nog beter beheersen. Je gaat nu manueel fotograferen en je bestudeert de impact van licht in al zijn facetten. Je wordt kritischer voor je resultaten, zowel esthetisch, inhoudelijk als technisch.

In de lessen komen diverse onderdelen aan bod:

 • Technisch
  Je krijgt alle technische kennis aangereikt om manueel te gaan fotograferen. Je analyseert het histogram, onderzoekt op welke manieren je licht kan meten, experimenteert met de juiste witbalans en leert foto’s maken op statief.
 • Esthetisch en inhoudelijk
  We gaan verder in onze beeldopbouw en je past de professionele principes ook toe in de fotografeeropdrachten. Je verdiept je in de disciplines van valavondfotografie en nachtfotografie. Ook het gebruik van licht wordt uitvoerig geoefend.
 • Foto-opdrachten
  Foto-opdrachten spelen een belangrijke rol in elk van de vervolgcursussen. We bespreken de resultaten constructief in de les. Als de lichtomstandigheden het toelaten, kan je ook tijdens de les fotograferen.
 • Op fototocht
  We bestuderen de eigenheid van gerenommeerde fotografen en organiseren ook enkele begeleide fototochten. Voor de dagcursussen gebeurt dit tijdens de lesuren; voor de avondcursussen gaan die overdag door in het weekend. (behalve bij valavondfotografie).

Temse

Schoolstraat 17 A

Digitale fotografie – DiFo – deel 2    (zondagvoormiddag, maandagavond en dinsdagavond)cursusnummer: 192002749 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Voor deze vervolgcursus moet je geslaagd zijn voor Digitale fotografie 1 of gelijkwaardige kennis kunnen bewijzen. Je kan ook instappen als je slaagt in een vrijstellingsproef.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 90
 • Verminderd cursusgeld: € 18

Studiekosten

 • We werken met een digitale reflex- of systeemcamera.
 • We bezoeken samen een tentoonstelling. Toegangsprijs en vervoer zijn ten laste van de cursist.
 • Om te fotograferen op verschillende locaties worden tijdens de module verplaatsingen gemaakt in samenspraak. De verplaatsingen gebeuren met eigen vervoer.

Gespreide evaluatie: de leerkracht begeleidt je in het aanleren van verschillende technieken en inzichten, en brengt je vorderingen in kaart. We geven regelmatig klassikale feedback. Daarbij werken we niet enkel beoordelend maar vooral stimulerend.

Voor het theoriedeel voorzien we een examenmoment op het einde van de module.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...