Digitale fotografie – deel 4

Digitale fotografie – deel 4

Digitale fotografie 3 + Programma upgrades (120 lestijden)

In het derde jaar lopen 2 upgrade modules parallel over een heel schooljaar: een extra module fotografie samen met een cursus Lightroom.

Je leert vooral uit de praktijk, in de klas en op locatie. We werken rond opdrachten, in verschillende situaties, met verschillende soorten licht. Eigen creativiteit en inbreng worden nu enorm belangrijk met onderwerpen als portret (groepsportret, zelfportret, mensen in hun omgeving…), natuur (van landschap tot macro), reportage, architectuur, productfotografie, sport en vrij werk.

Lightroom CC is een workflowprogramma dat je helpt je foto’s te importeren, organiseren, terug te vinden, bewerken en presenteren op papier of via internet. Je beheert je foto’s in de Bibliotheek, bewerkt ze in de module Ontwikkelen, toont ze via de modules Album, Presentatie, Afdrukken en Web.
Door in RAW te werken haal je het meeste uit je opnames, in Lightroom verwerk je ze non-destructief en ruimtebesparend.

 

Dendermonde

Begijnhoflaan 1

Digitale fotografie – deel 4    (maandagavond)cursusnummer: 192002418 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Lokeren

Groendreef 31

Digitale fotografie – deel 4    (dinsdagvoormiddag)cursusnummer: 192002663 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Digitale fotografie – deel 4    (dinsdagavond)cursusnummer: 192002668 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Je bent geslaagd voor Digitale fotografie deel 2 en 3 of je hebt een vergelijkbare voorkennis waardoor je een vrijstelling kan aanvragen.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 180
  • Verminderd cursusgeld: € 36

Studiekosten

  • Je hebt een degelijk statief en een externe flitser nodig. Prijzen lopen sterk uiteen, afhankelijk van je wensen.
  • Boeken als naslagwerk van o.a. Scott Kelby en Piet Van den Eynde – circa € 40 per boek (niet verplicht).
  • Als cursist van CVO Leerstad geniet je van zeer voordelige abonnement tarieven op de Adobe software. Voor meer informatie hierover kan je steeds terecht bij je vakleerkracht.
  • Het cursusmateriaal staat op het ELO (e-learning omgeving) en kan je gratis downloaden.
  • Reken ook op extra kosten voor een uitstap naar een professionele studio, een fototentoonstelling, een bezoek aan een digitaal labo … maar dit loont zeker de moeite!
  • We raden ook een draagbare externe harde schijf aan om RAW-bestanden en lesmateriaal op te slaan. Kostprijs is afhankelijk van merk en opslagcapaciteit: vanaf € 50 voor een harde schijf van 1 TB en vanaf € 10 voor een USB-stick van 32 GB.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...