Digitale fotografie – deel 4

Digitale fotografie – deel 4

Digitale fotografie 3 + Programma upgrades (120 lestijden)

In het derde jaar lopen 2 upgrade modules parallel over een heel schooljaar: een extra module fotografie samen met een cursus Lightroom.

Je leert vooral uit de praktijk, in de klas en op locatie. We werken rond opdrachten, in verschillende situaties, met verschillende soorten licht. Eigen creativiteit en inbreng worden nu enorm belangrijk met onderwerpen als portret (groepsportret, zelfportret, mensen in hun omgeving…), natuur (van landschap tot macro), reportage, architectuur, productfotografie, sport en vrij werk.

Lightroom CC is een workflowprogramma dat je helpt je foto’s te importeren, organiseren, terug te vinden, bewerken en presenteren op papier of via internet. Je beheert je foto’s in de Bibliotheek, bewerkt ze in de module Ontwikkelen, toont ze via de modules Album, Presentatie, Afdrukken en Web.
Door in RAW te werken haal je het meeste uit je opnames, in Lightroom verwerk je ze non-destructief en ruimtebesparend.

 

Dendermonde Begijnhoflaan 1 (maandagavond)
cursusnummer: 192002418 - Uiterste inschrijvingsdatum is 09/12/2019.

Lokeren Groendreef 31 (dinsdagvoormiddag)
cursusnummer: 192002663 - Uiterste inschrijvingsdatum is 03/12/2019.

Lokeren Groendreef 31 (dinsdagavond)
cursusnummer: 192002668 - Uiterste inschrijvingsdatum is 03/12/2019.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Je bent geslaagd voor Digitale fotografie deel 2 en 3 of je hebt een vergelijkbare voorkennis waardoor je een vrijstelling kan aanvragen.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 180
 • Verminderd cursusgeld: € 36

Studiekosten

 • Je hebt een degelijk statief en een externe flitser nodig. Prijzen lopen sterk uiteen, afhankelijk van je wensen.
 • Boeken als naslagwerk van o.a. Scott Kelby en Piet Van den Eynde – circa € 40 per boek (niet verplicht).
 • Als cursist van CVO Leerstad geniet je van zeer voordelige abonnement tarieven op de Adobe software. Voor meer informatie hierover kan je steeds terecht bij je vakleerkracht.
 • Het cursusmateriaal staat op het ELO (e-learning omgeving) en kan je gratis downloaden.
 • Reken ook op extra kosten voor een uitstap naar een professionele studio, een fototentoonstelling, een bezoek aan een digitaal labo … maar dit loont zeker de moeite!
 • We raden ook een draagbare externe harde schijf aan om RAW-bestanden en lesmateriaal op te slaan. Kostprijs is afhankelijk van merk en opslagcapaciteit: vanaf € 50 voor een harde schijf van 1 TB en vanaf € 10 voor een USB-stick van 32 GB.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

In CVO Focus kan je inschrijven op 2 manieren

Persoonlijk aan één van onze balies – klik hier voor onze locaties en openingsuren

 • Bij je inschrijving breng je standaard mee:
  • een bancontactkaart of opleidingscheques als betaalmiddel – we aanvaarden geen cash geld,
  • de nodige attesten voor vermindering of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld. Deze documenten mogen niet ouder dan 1 maand zijn op het moment van de inschrijving.
  • een kopie van je diploma, (deel)certificaat, getuigschrift of attest – als je in een vervolgmodule wil starten.

Online via de website

 • Bij een online inschrijving zal je altijd het volledige standaard inschrijvingsgeld met bancontact moeten betalen.
  Betalen met een creditkaart (VISA, Mastercard, … is niet mogelijk).
 • Als je recht zou hebben op verminderd inschrijvingsgeld of kan genieten van het maximumbedrag van 300 euro per aparte opleiding, raden we aan om persoonlijk te komen inschrijven aan één van onze balies.

Nu online inschrijven

Bezig met zoeken...