Digitale fotografie – deel 2

Digitale fotografie – deel 2

Digitale fotografie 2 (60 lestijden)

In het eerste jaar heb je al een mooi niveau bereikt. Maar wie wil doorzetten, krijgt de kans in dit tweede jaar!
Wat de camera voor je doet in de automatische en P-stand, leer je nu volledig zelf bepalen om de werkelijkheid naar je hand te zetten. Beeldbewerking en de camera-instellingen gaan nu hand in hand.
Je scherpt je creativiteit aan en beheerst de manier waarop een opname wordt weergegeven.
We werken met de ruwe registratie van onze opnamen (RAW) en sturen die bij.

Inhoud:

 • Manueel je belichting instellen: nachtopnamen, beweging fotograferen (o.a. de meettrektechniek), bewust scherptediepte bepalen, werken in moeilijkere lichtomstandigheden, digitale workflow en ontwikkelen van RAW-bestanden
 • Bespreken in groep van je eigen werk (opdrachten) en dat van bekende fotografen

Dendermonde Begijnhoflaan 1 (dinsdagavond)
cursusnummer: 192002552 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Hamme Verbindingsstraat 66 (woensdagavond)
cursusnummer: 192002387 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Lokeren Groendreef 31 (dinsdagnamiddag)
cursusnummer: 192002664 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Lokeren Groendreef 31 (maandagavond)
cursusnummer: 192002666 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Je bent geslaagd in het eerste jaar digitale fotografie of hebt een vergelijkbare voorkennis waardoor je een vrijstelling kan aanvragen.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 90
 • Verminderd cursusgeld: € 18

Studiekosten

 • In het tweede deel werk je met een camera waarmee je manueel je belichting kan instellen en in RAW kan fotograferen. Een losse flitser, een statief en een afstandsbediening zijn hoogst wenselijk. Je hebt dus bij voorkeur een spiegelreflexcamera of geavanceerde systeemcamera (ILC) nodig.
 • Het cursusmateriaal staat op het ELO (e-learning omgeving) en kan je gratis downloaden.
 • Reken ook op extra kosten voor een uitstap naar een professionele studio, een fototentoonstelling, een bezoek aan een digitaal labo … maar dit loont zeker de moeite!
 • We werken met Photoshop CC. Als cursist van CVO FOCUS geniet je van zeer voordelige abonnementstarieven op de Adobe software (€ 12,09 per maand). Voor meer informatie hierover kan je steeds terecht bij je vakleerkracht.
  Je kan uiteraard ook met een oudere versie werken maar in CVO FOCUS werken we met de CC. Zo zijn we altijd mee met de nieuwste updates.
 • We raden ook een USB-stick aan, al vanaf € 10.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

In CVO Focus kan je inschrijven op 2 manieren

Persoonlijk aan één van onze balies – klik hier voor onze locaties en openingsuren

 • Bij je inschrijving breng je standaard mee:
  • een bancontactkaart of opleidingscheques als betaalmiddel – we aanvaarden geen cash geld,
  • de nodige attesten voor vermindering of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld. Deze documenten mogen niet ouder dan 1 maand zijn op het moment van de inschrijving.
  • een kopie van je diploma, (deel)certificaat, getuigschrift of attest – als je in een vervolgmodule wil starten.

Online via de website

 • Bij een online inschrijving zal je altijd het volledige standaard inschrijvingsgeld met bancontact moeten betalen.
  Betalen met een creditkaart (VISA, Mastercard, … is niet mogelijk).
 • Als je recht zou hebben op verminderd inschrijvingsgeld of kan genieten van het maximumbedrag van 300 euro per aparte opleiding, raden we aan om persoonlijk te komen inschrijven aan één van onze balies.

Nu online inschrijven

Bezig met zoeken...