Deel 5: Culinaire toppers

Deel 5: Culinaire toppers

Hulpkok – Initiatie warme keuken (80 lestijden)

In deze cursus leggen we ons toe op de klassieke gerechten, maar dan naar een hoger niveau getild. Belangrijk hierbij is de harmonie en keuze van de ingrediënten. Verschillende bereidingstechnieken komen aan bod, alsook aankooptips, het stockeren van de voeding en een fijn afgewerkte bordschikking.

Aangepaste menu’s met inspirerende recepten worden tijdens deze lessen aangeboden. Op het programma staan o.a. seizoensgebonden topgerechten zoals fazant met spitskool, rammenas en ganzenlever of Belgische asperges met king krab en dragonboter.

Dendermonde

Begijnhoflaan 1

Deel 5: Culinaire toppers    (maandagavond)cursusnummer: 212204883 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Deel 5: Culinaire toppers    (dinsdagavond)cursusnummer: 212204955 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Deel 5: Culinaire toppers    (woensdagavond)cursusnummer: 212205010 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Deel 5: Culinaire toppers    (vrijdagavond)cursusnummer: 212205033 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Om te starten in Deel 5: Culinaire toppers moet je geslaagd zijn voor Deel 4: Gastvrij koken.
Je kan ook instappen op basis van attesten van andere opleidingen of je voorkennis bewijzen via een vrijstellingsproef.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 120
  • Verminderd cursusgeld: € 24

Studiekosten

  • Afhankelijk van de lesplaats en/of leerkracht:
    • Syllabus van de leerkracht: € 8
    • Cursusmateriaal en kopieën (circa € 4,00), ook digitaal te verkrijgen via ons ELO (e-learning omgeving).
  • Een schort, een vaatdoek, 2 keukenhanddoeken en 2 pannenlappen.
  • Een dunschiller, aardappelmesje en demi-chefmes.
  • We vragen een bijdrage voor de ingrediënten van circa € 11 per les.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...