Deel 5: Culinaire toppers

Deel 5: Culinaire toppers

Hulpkok – Initiatie warme keuken (80 lestijden)

In deze cursus leggen we ons toe op de klassieke gerechten, maar dan naar een hoger niveau getild. Belangrijk hierbij is de harmonie en keuze van de ingrediënten. Verschillende bereidingstechnieken komen aan bod, alsook aankooptips, het stockeren van de voeding en een fijn afgewerkte bordschikking.

Aangepaste menu’s met inspirerende recepten worden tijdens deze lessen aangeboden. Op het programma staan o.a. seizoensgebonden topgerechten zoals fazant met spitskool, rammenas en ganzenlever of Belgische asperges met king krab en dragonboter.

Dendermonde

Begijnhoflaan 1

Deel 5: Culinaire toppers    (maandagavond)cursusnummer: 202103606 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Deel 5: Culinaire toppers    (vrijdagavond)cursusnummer: 202103624 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Lokeren

Groendreef 31

Deel 5: Culinaire toppers    (donderdagnamiddag)cursusnummer: 202103568 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Om te starten in Deel 5: Culinaire toppers moet je geslaagd zijn voor Deel 4: Gastvrij koken.
Je kan ook instappen op basis van attesten van andere opleidingen of je voorkennis bewijzen via een vrijstellingsproef.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 120
  • Verminderd cursusgeld: € 24

Studiekosten

  • Afhankelijk van de lesplaats en/of leerkracht:
    • Syllabus van de leerkracht: € 8
    • Cursusmateriaal en kopieën (circa € 4,00), ook digitaal te verkrijgen via ons ELO (e-learning omgeving).
  • Een schort, een vaatdoek, 2 keukenhanddoeken en 2 pannenlappen.
  • Een dunschiller, aardappelmesje en demi-chefmes.
  • We vragen een bijdrage voor de ingrediënten van circa € 11 per les.

Gespreide evaluatie: de leerkracht begeleidt je in het aanleren van de verschillende technieken en brengt je vorderingen in kaart. We werken niet enkel beoordelend maar met regelmatig stimulerende feedback.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...