Deel 4: Gastvrij koken (wekelijks les)

Deel 4: Gastvrij koken (wekelijks les)Later gepland

Gastvrij koken (80 lestijden)

Hou je van gezellig tafelen? Verras je familie en vrienden graag met lekker eten? Dan ben je van harte welkom in ons cursus Gastvrij koken. Binnen ons uitgebreid gamma aan gastronomische menu’s staan fijn uitgebalanceerde smaakcombinaties en het stijlvol afwerken van het bord centraal.

Op het menu kunnen volgende gerechten staan:

 • Wortelsoep met sinaasappel en gember – gepaneerde rogvleugel met grijze garnalen en witte wijnsaus – aardbeien met limoenmascarpone en kletskoppen
 • Visballetjes met basilicum en carpaccio van raap – kalfsoester met champignonkorst, gemarineerde kool en rösti-aardappel – rabarbertaartje met yoghurtijs

Deze module komt uit de opleiding “Koken”.

Om te starten in Deel 4: Gastvrij koken moet je geslaagd zijn voor Deel 3: Trendy koken.
Je kan ook instappen op basis van attesten van andere opleidingen of je voorkennis bewijzen via een vrijstellingsproef.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 120
 • Verminderd cursusgeld: € 24
 • Volg je een module voor de 4de keer binnen 6 schooljaren, dan betaal je verhoogd inschrijvingsgeld. Meer info kan je nalezen op Inschrijvingsgeld en -kosten. Bij twijfel contacteer je best ons secretariaat.

Studiekosten

 • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 10.
  Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …  Aanvullend vind je hieronder een opsomming van andere benodigdheden die hierin niet zitten vervat.
 • Een schort, een vaatdoek, 2 keukenhanddoeken en 2 pannenlappen
 • Een dunschiller, aardappelmesje en demi-chefmes.
 • We vragen een bijdrage voor de ingrediënten van circa € 13 per les.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...