Deel 3: VLANS, WANS en Security – CCNA2 deel B + CCNA3

Deel 3: VLANS, WANS en Security – CCNA2 deel B + CCNA3Later gepland

VLANS en WANS (60 lestijden) + Specialisatie routers (60 lestijden)

In het derde deel van deze lessenreeks leer je een LAN en VLAN ontwerpen en een professioneel netwerk uittekenen en opzetten. Je werkt met switchen en routers die je beveiligt tegen de laatste veiligheidsrisico’s.

Inhoud:

 • Een LAN en VLAN ontwerpen
 • ACL, NAT, OSPF configureren
 • Lan security, switch security en Wireless LAN
 • De doorvoersnelheid verhogen met Etherchannel and FHRP instellen
 • De samenwerking tussen routers en switchen opzetten en optimaliseren
 • Wan, VPN, IPsec configureren
 • Netwerk management troubleshooting virtualisatie en automatisatie

In deze cursus bereiden we je voor op de voorbereidende module CCNA 3 (Enterprise networking, security and automation). Je kan hiermee digitale badges voor CCNA behalen.

We voorzien 28 effectieve lessen gedurende een heel schooljaar, 1 maal per week van 18.15 tot 21.50 uur. Deze vullen we aan met extra ondersteuning en begeleiding via ons ELO (e-learning omgeving).


Deze module komt uit de opleiding “Netwerktechnicus”.

Om te kunnen instappen in deze vervolgmodule moet je geslaagd zijn in Netwerktechnologie en Switches en routers, een gelijkwaardig attest kunnen voorleggen of een vrijstellingsproef afleggen

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 180
 • Verminderd cursusgeld: € 36

Studiekosten

 • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 12.
  Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …  Aanvullend vind je hieronder een opsomming van andere benodigdheden die hierin niet zitten vervat.
 • De volledige leerstof staat online op de CISCO-website.
 • Het digitaal lesmateriaal staat op het ELO (e-learning omgeving) en kan je gratis downloaden.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...