Deel 3: Trendy koken

Deel 3: Trendy kokenLater gepland

Trendy koken (80 lestijden)

Sta je graag in de keuken? Hou je ervan om vrienden en kennissen te verrassen in een trendy concept? Dan is deze opleiding geknipt voor jou!

In deze cursus werk je een driegangenmenu uit met hedendaagse en/of feestelijke bereidingen: dranken en aperitiefhapjes, verfijnde soepen, voor- en tussengerechten, vis-, gevogelte- en vleesgerechten met aangepaste groentegarnituren en aardappelbereidingen, avondschotels, eenpansgerechten, streekspecialiteiten, nagerechten, gebak en snoeperijen. Smaken uit de Europese en niet-Europese keuken zijn ons niet vreemd. De basis blijft natuurlijk de klassieke keuken, maar we gaan verder en worden echte trendsetters in de kookkunst.

Een paar voorbeelden uit mogelijke menu’s:

  • Gegratineerde kabeljauwfilet met bloemkoolcrème en spekjes – gevuld varkenshaasje met groentejulienne in deegkorst en dragonroomsaus – gemarineerde ananas met vanille en koriander
  • Tom Yam Kung (Thaïs garnalensoepje) – gegrilde lamsmedaillon met kruidige couscous – amandel-kiwicake met chutney van kiwi

Om te starten in Deel 3: Trendy koken moet je geslaagd zijn voor Deel 2: Lekker Koken B.
Je kan ook instappen op basis van attesten van andere opleidingen of je voorkennis bewijzen via een vrijstellingsproef.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 120
  • Verminderd cursusgeld: € 24

Studiekosten

  • Afhankelijk van de lesplaats en/of leerkracht:
    • Syllabus van de leerkracht: € 8
    • Cursusmateriaal en kopieën (circa € 4,00), ook digitaal te verkrijgen via ons ELO (e-learning omgeving).
  • Een schort, een vaatdoek, 2 keukenhanddoeken en 2 pannenlappen
  • Een dunschiller, aardappelmesje en demi-chefmes.
  • We vragen een bijdrage voor de ingrediënten van circa € 10 per les.

Gespreide evaluatie: de leerkracht begeleidt je in het aanleren van de verschillende technieken en brengt je vorderingen in kaart. We werken niet enkel beoordelend maar met regelmatig stimulerende feedback.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...