Deel 3: Trendy kokenLater gepland
Trendy koken (80 lestijden)
Sta je graag in de keuken? Hou je ervan om vrienden en kennissen te verrassen in een trendy concept? Dan is deze opleiding geknipt voor jou!
In deze cursus werk je een driegangenmenu uit met hedendaagse en/of feestelijke bereidingen: dranken en aperitiefhapjes, verfijnde soepen, voor- en tussengerechten, vis-, gevogelte- en vleesgerechten met aangepaste groentegarnituren en aardappelbereidingen, avondschotels, eenpansgerechten, streekspecialiteiten, nagerechten, gebak en snoeperijen. Smaken uit de Europese en niet-Europese keuken zijn ons niet vreemd. De basis blijft natuurlijk de klassieke keuken, maar we gaan verder en worden echte trendsetters in de kookkunst.
Een paar voorbeelden uit mogelijke menu’s:
- Gegratineerde kabeljauwfilet met bloemkoolcrème en spekjes – gevuld varkenshaasje met groentejulienne in deegkorst en dragonroomsaus – gemarineerde ananas met vanille en koriander
- Tom Yam Kung (Thaïs garnalensoepje) – gegrilde lamsmedaillon met kruidige couscous – amandel-kiwicake met chutney van kiwi
Deze module komt uit de opleiding “Koken”.
Om te starten in Deel 3: Trendy koken moet je geslaagd zijn voor Deel 2: Lekker Koken. M.a.w. een goede basiskennis van de dagelijkse keuken is voldoende om in deze cursus te kunnen starten.
Je kan ook instappen op basis van attesten van andere opleidingen of je voorkennis bewijzen via een vrijstellingsproef.
Inschrijvingsgeld
- Cursusgeld: € 120
- Verminderd cursusgeld: € 24
- Volg je een module voor de 4de keer binnen 6 schooljaren, dan betaal je verhoogd inschrijvingsgeld. Meer info kan je nalezen op Inschrijvingsgeld en -kosten. Bij twijfel contacteer je best ons secretariaat.
Studiekosten
- Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 10.
Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, … Aanvullend vind je hieronder een opsomming van andere benodigdheden die hierin niet zitten vervat. - Een schort, een vaatdoek, 2 keukenhanddoeken en 2 pannenlappen
- Een dunschiller, aardappelmesje en demi-chefmes.
- We vragen een bijdrage voor de ingrediënten van circa € 12 per les.
Gespreide evaluatie
CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.
Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.
Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.
Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.
Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.