Deel 3: Bier en gastronomie

Deel 3: Bier en gastronomieLater gepland

In dit afsluitend onderdeel van de opleiding verken je de harmonie tussen bier en gerechten, dit zowel theoretisch als proefondervindelijk. Welke bieren passen bij welke kruiden of kazen? Hoe kies je een gepast bier bij een speciaal gerechtje?

Tijdens de cursus gaan we ook zelf experimenteren en bezoeken we horecazaken en restaurants op zoek naar smaakvolle en verrassende combinaties.

Met al deze vakkennis zal je professioneel bieradvies kunnen geven en een mooie bier- en spijskaart kunnen opstellen.


Deze module komt uit de opleiding “Bierkenner”.

Om te kunnen starten in Bier en gastronomie moet je geslaagd zijn voor de module Algemene bierkennis en Bierdegustatie of een vrijstellingsproef afleggen.

 

 

 

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 60
  • Verminderd cursusgeld: € 12

Studiekosten

  • De leerkracht gebruikt een eigen cursus.
  • We vragen een bijdrage voor de gedegusteerde bieren van circa € 10 per les.
  • Tijdens de cursus bezoeken we ook brouwerijen en horecazaken. De kostprijs hiervan is niet in het inschrijvingsgeld inbegrepen.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...