Deel 3: Bier en gastronomie

Deel 3: Bier en gastronomie

Bier en gastronomie, bierkaart en -kelder (80 lestijden)

In deze cursus ligt de focus op de combinatie van bieren met gastronomische gerechten. We gaan op zoek naar het perfecte akkoord van gerecht en bier die in het ideale geval elkaar omhoog tillen, precies doordat ze elkaar aanvullen. Je leert een bierkaart samenstellen in functie van de spijskaart en zo het ideale bier bij een gerecht kiezen. Je leert bieren bestellen en een bierkelder organiseren, opvolgen en beheren.

Inhoud van deze cursus:

  • Regels van de harmonie van bier en gerechten
  • Smaken van gerechten met het juiste bier combineren
  • Dominerende smaken van gerechten en hun invloed op bier
  • Professioneel beoordelen van bieren bij het gerecht
  • Een evenwichtige bierkaart opstellen
  • Bier bestellen en een bierkelder organiseren, opvolgen en beheren

Deze module komt uit de opleiding “Sommelier”.

Dendermonde

Begijnhoflaan 1

Deel 3: Bier en gastronomie    (maandagavond en zaterdagvoormiddag)cursusnummer: 20240225
Startdatum: 02/09/2024 - Einddatum: 09/06/2025
Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Om te kunnen starten in Deel 3: Bier en gastronomie moet je geslaagd zijn voor de 2 voorgaande modules. Je kan ook instappen op basis van evenwaardige andere attesten/certificaten, of een vrijstellingsproef afleggen.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 120
  • Verminderd cursusgeld: € 24

Studiekosten

  • De leerkracht gebruikt een eigen cursus.
  • We vragen een bijdrage voor de gedegusteerde bieren van circa € 10 per les.
  • Tijdens de cursus bezoeken we ook brouwerijen en horecazaken. De kostprijs hiervan is niet in het inschrijvingsgeld inbegrepen.
  • Het digitaal lesmateriaal staat op Teams (e-learning omgeving) en kan je daar downloaden.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...