Deel 2: Lekker koken B (wekelijks les)

Deel 2: Lekker koken B (wekelijks les)Later gepland

Lekker voor alledag (80 lestijden)

Als je eenmaal de basis onder de knie hebt, leren we deze technieken verder verfijnen. We gaan voor creatieve en verrassende afwisseling in de dagelijkse keuken!

Volgende thema’s komen aan bod:

  • Heerlijke soepen zoals doorgestoken soepen, julienne- en bouillonsoepen
  • Sausen op basis van een roux
  • Koude en warme groentebereidingen
  • Lekkere gerechten met vlees, vis of gevogelte
  • Bijpassende aardappelen, rijst of deegwaren
  • Overheerlijk gebak of andere desserten met rijst, plattekaas of fruit
  • Alles op smaak gebracht met diverse kruiden

Een paar smakelijke voorbeelden die zeker op tafel kunnen komen:

  • Bloemkoolsoep met peterseliecoulis en Gandaham – Gebraden eend met champignons, savooikool en peterselieaardappelen – Rijsttaart met slagroom
  • Knolseldersoep met walnoten – Varkensgebraad “Blackwell” met gestoofde groentjes en spekaardappelen – Appelbeignets

Om te starten in Deel 2: Lekker koken B moet je geslaagd zijn voor Deel 1: Lekker Koken A.
Je kan ook instappen op basis van attesten van andere opleidingen of je voorkennis bewijzen via een vrijstellingsproef.

Inschrijvingsgeld

Cursusgeld: € 120
Verminderd cursusgeld: € 24

Studiekosten

  • Afhankelijk van de lesplaats en/of leerkracht:
    • Syllabus van de leerkracht: € 8
    • Cursusmateriaal en kopieën (circa € 4,00), ook digitaal te verkrijgen via ons ELO (e-learning omgeving).
  • Een schort, een vaatdoek, 2 keukenhanddoeken en 2 pannenlappen
  • Een dunschiller, aardappelmesje en demi-chefmes.
  • We vragen een bijdrage voor de ingrediënten van circa € 9 per les.

Gespreide evaluatie: de leerkracht begeleidt je in het aanleren van de verschillende technieken en brengt je vorderingen in kaart. We werken niet enkel beoordelend maar met regelmatig stimulerende feedback.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...