Deel 2: Industriële installaties en elektrische borden 2

Deel 2: Industriële installaties en elektrische borden 2Later gepland

Industriële installaties (160 lestijden)

In dit onderdeel leer je industriële installaties voorbereiden, uitvoeren en afwerken. Het strekt tot aanbeveling dat de cursisten een VVA1 behalen. Je plant je eigen werkzaamheden en voert de nodige werken uit als voorbereiding van de installatiewerken. Je monteert goot- en draagsystemen, en legt buizen en kabels. Je gaat verantwoord om met milieu en veiligheid. Het strekt tot aanbeveling om een cursus basisveiligheid VCA (voorheen VVA-1) te volgen

Aansluiting elektrische borden 2 (80 lestijden)

Je werkt een volledige installatie af, en je maakt gebruik van metingen die de goede werking van de installatie aantonen. Je leert schema’s correct interpreteren om een goede foutdetectie te kunnen uitvoeren. Je plant je eigen werkzaamheden en voert de nodige werken uit als voorbereiding van de installatiewerken. Je controleert de goede werking van de installatie. Ook in deze cursus staan veilig werken met aandacht en respect voor het milieu centraal.

Om in deze opleiding te kunnen starten is minimum een certificaat van Residentieel elektrotechnisch installateur noodzakelijk (of gelijkwaardig) en ben je geslaagd voor Deel 1: Industriële elektriciteit en elektrische borden 1.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 300 (i.p.v. 360 wegens plafondkorting)
  • Verminderd cursusgeld: € 72

Studiekosten

  • veiligheidsschoenen
  • Werkkoffer
  • Set geïsoleerde schroevendraaiers
  • Geïsoleerde tangen
  • Ontmantelingsmes
  • Striptang

Geschatte prijs: circa € 200

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...