Deel 2: Degustatie van Franse wijnen

Deel 2: Degustatie van Franse wijnen

Wijndegustatie Frankrijk (80 lestijden)

In deze cursus bestuderen we de Franse wijngebieden en hun belangrijkste wijndomeinen in detail.

  • De verschillende wijngebieden in Frankrijk met hun regio’s, belangrijke producten en eigenschappen.
  • Wijnen beheren, bewaren en serveren.
  • Franse wijnen d.m.v. degustatie leren onderscheiden.
  • Professioneel wijnproeven.

Dendermonde

Begijnhoflaan 1

Deel 2: Degustatie van Franse wijnen    (dinsdagavond)cursusnummer: 202103713 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Om te kunnen starten in deze vervolgcursus moet je geslaagd zijn voor Algemene wijnkennis, of een vrijstellingsproef afleggen.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 120
  • Verminderd cursusgeld: € 24

Studiekosten

  • Het cursusmateriaal staat op het ELO (e-learning omgeving) en kan je gratis downloaden.
  • 6 degustatieglazen (circa € 25) + spuwemmer (circa € 15 euro). Deze kunnen gedurende de volledige opleiding gebruikt worden.
  • We vragen een bijdrage voor de gedegusteerde wijnen van circa € 10 per les.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...