Deel 2: Culinair vervolg

Deel 2: Culinair vervolg

Lekker voor alledag (80 lestijden)

Als je eenmaal de basis onder de knie hebt, leren we deze technieken verder verfijnen. We gaan voor creatieve en verrassende afwisseling in de dagelijkse keuken!

Volgende thema’s komen aan bod:

  • Heerlijke soepen zoals doorgestoken soepen, julienne- en bouillonsoepen
  • Sausen op basis van een roux
  • Koude en warme groentebereidingen
  • Lekkere gerechten met vlees, vis of gevogelte
  • Bijpassende aardappelen, rijst of deegwaren
  • Overheerlijk gebak of andere desserten met rijst, plattekaas of fruit
  • Alles op smaak gebracht met diverse kruiden

Een paar smakelijke voorbeelden die zeker op tafel kunnen komen:

  • Bloemkoolsoep met peterseliecoulis en Gandaham – Gebraden eend met champignons, savooikool en peterselieaardappelen – Rijsttaart met slagroom
  • Knolseldersoep met walnoten – Varkensgebraad “Blackwell” met gestoofde groentjes en spekaardappelen – Appelbeignets

Deze module komt uit de opleiding “Koken”.

Dendermonde

Begijnhoflaan 1

Deel 2: Culinair vervolg    (donderdagavond)cursusnummer: 20240494
Startdatum: 12/09/2024 - Einddatum: 19/06/2025
Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Deel 2: Culinair vervolg    (vrijdagavond)cursusnummer: 20240570
Startdatum: 13/09/2024 - Einddatum: 20/06/2025
Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Lokeren

Groendreef 31

Deel 2: Culinair vervolg    (maandagnamiddag)cursusnummer: 20240417
Startdatum: 02/09/2024 - Einddatum: 09/06/2025
Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Deel 2: Culinair vervolg    (woensdagavond)cursusnummer: 20240428
Startdatum: 11/09/2024 - Einddatum: 18/06/2025
Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Om te starten in Deel 2: Lekker koken moet je geslaagd zijn voor Deel 1: Lekker Culinaire start.
Je kan ook instappen op basis van attesten van andere opleidingen of je voorkennis bewijzen via een vrijstellingsproef.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 120
  • Verminderd cursusgeld: € 24
  • Volg je een module voor de 4de keer binnen 6 schooljaren, dan betaal je verhoogd inschrijvingsgeld. Meer info kan je nalezen op Inschrijvingsgeld en -kosten. Bij twijfel contacteer je best ons secretariaat.

Studiekosten

  • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 10.
    Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …  Aanvullend vind je hieronder een opsomming van andere benodigdheden die hierin niet zitten vervat.
  • Een schort, een vaatdoek, 2 keukenhanddoeken en 2 pannenlappen
  • Een dunschiller, aardappelmesje en demi-chefmes.
  • We vragen een bijdrage voor de ingrediënten van circa € 12 per les

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...