Deel 2: Bierkennis en -degustatie vervolg

Deel 2: Bierkennis en -degustatie vervolgLater gepland

Kennis en degustatie bier (80 lestijden)

In dit deel van deze opleiding proef je nog meer vakmanschap en traditie. Hier ontdek je de vele Belgische en buitenlandse bieren en leer je genieten van hun kleur, geur en smaak.

Je concentreert je in de eerste plaats op het professioneel degusteren van verschillende biertypes maar leert deze ook op de juiste temperatuur te brengen, op de juiste wijze en met het gepaste ritueel. Maar ook: hoe schenk je een biertje uit fles of hoe tap je een biertje? Hoe bepaal je de ideale druk? Hoe moet een tap- of koelinstallatie worden onderhouden?

En natuurlijk nemen we elke les ruimschoots de tijd om een gamma aan bieren te proeven en oordelen. Prosit!


Deze module komt uit de opleiding “Sommelier”.

Om te kunnen starten in Bierdegustatie moet je geslaagd zijn voor deel 1 Bierkennis en -degustatie basis (Initiatie bierkennis en -degustatie) of een vrijstellingsproef afleggen.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 120
  • Verminderd cursusgeld: € 24

Studiekosten

  • De leerkracht gebruikt een eigen cursus.
  • We vragen een bijdrage voor de gedegusteerde bieren van circa € 10 per les.
  • Tijdens de cursus bezoeken we ook brouwerijen en horecazaken. De kostprijs hiervan is niet in het inschrijvingsgeld inbegrepen.
  • Het digitaal lesmateriaal staat op Teams (e-learning omgeving) en kan je daar downloaden.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...