Deel 2: Bierkennis en -degustatie vervolg

Deel 2: Bierkennis en -degustatie vervolg

Kennis en degustatie bier (80 lestijden)

In dit deel van deze opleiding proef je nog meer vakmanschap en traditie. Hier ontdek je de vele Belgische en buitenlandse bieren en leer je genieten van hun kleur, geur en smaak.

Je concentreert je in de eerste plaats op het professioneel degusteren van verschillende biertypes maar leert deze ook op de juiste temperatuur te brengen, op de juiste wijze en met het gepaste ritueel. Maar ook: hoe schenk je een biertje uit fles of hoe tap je een biertje? Hoe bepaal je de ideale druk? Hoe moet een tap- of koelinstallatie worden onderhouden?

En natuurlijk nemen we elke les ruimschoots de tijd om een gamma aan bieren te proeven en oordelen. Prosit!


Deze module komt uit de opleiding “Sommelier”.

Dendermonde

Begijnhoflaan 1

Deel 2: Bierkennis en -degustatie vervolg    (maandagavond)cursusnummer: 232407832 - Uiterste inschrijvingsdatum is 27/11/2023.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Om te kunnen starten in Bierdegustatie moet je geslaagd zijn voor deel 1 Bierkennis en -degustatie basis (Initiatie bierkennis en -degustatie) of een vrijstellingsproef afleggen.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 120
 • Verminderd cursusgeld: € 12

Studiekosten

 • De leerkracht gebruikt een eigen cursus.
 • We vragen een bijdrage voor de gedegusteerde bieren van circa € 10 per les.
 • Tijdens de cursus bezoeken we ook brouwerijen en horecazaken. De kostprijs hiervan is niet in het inschrijvingsgeld inbegrepen.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

In CVO Focus kan je inschrijven op 2 manieren

Persoonlijk aan één van onze balies – klik hier voor onze locaties en openingsuren

 • Bij je inschrijving breng je standaard mee:
  • een bancontactkaart of opleidingscheques als betaalmiddel – we aanvaarden geen cash geld,
  • de nodige attesten voor vermindering of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld. Deze documenten mogen niet ouder dan 1 maand zijn op het moment van de inschrijving.
  • een kopie van je diploma, (deel)certificaat, getuigschrift of attest – als je in een vervolgmodule wil starten.

Online via de website

 • Bij een online inschrijving zal je altijd het volledige standaard inschrijvingsgeld met bancontact moeten betalen.
  Betalen met een creditkaart (VISA, Mastercard, … is niet mogelijk).
 • Als je recht zou hebben op verminderd inschrijvingsgeld of kan genieten van het maximumbedrag van 300 euro per aparte opleiding, raden we aan om persoonlijk te komen inschrijven aan één van onze balies.

Nu online inschrijven

Bezig met zoeken...