Deel 2: Basis programmeren met LOGO! (80% e-learning)

Deel 2: Basis programmeren met LOGO! (80% e-learning)

Specifieke ontwikkelomgeving: eenvoudige functionaliteiten (40 lestijden)

Met LOGO!, de intelligente logische module van Siemens, kan je kleine automatiseringsprojecten realiseren op een eenvoudige manier. Zo bespaar je plaats in de schakelkast en is het gemakkelijk om functies te implementeren, zoals schakelklokken, tijdrelais, tellers en hulprelais.

In deel 2 leer je vooral de basisfuncties en speciale functies gecombineerd gebruiken om meer complexere en georiënteerde programma’s te kunnen schrijven en toepassen.

Volgende items komen aan bod:

 • Software installatie / update
 • Montage en bedrading
 • Verdere verdieping in speciale functies
 • Specifieke sturingen / toepassingen
 • Specifieke motorsturingen
 • Integratie hardware- en softwaretoepassingen bij combinatorische schakelingen
 • Voorbeelden en oefeningen
 • Uittesten

Voor vragen of meer info kan je mailen naar geert.vervaet@cvofocus.be


De cursus wordt in 80% e-learning georganiseerd.

Dit betekent dat een groot deel van de leerstof in asynchroon afstandsonderwijs wordt aangeboden, begeleid en geëvalueerd. M.a.w. je kan leerstof en opdrachten verwerken op eigen tempo, waar en wanneer je dat zelf wil via ons elektronisch leerplatform.

We voorzien hierbij ook 2 contactlessen in het centrum in Lokeren, je vindt de data in het uurrooster.


Deze module komt uit de opleiding “ICT Programmeren verkort”.

Lokeren

Brouwerijstraat 5

Deel 2: Basis programmeren met LOGO! (80% e-learning)    (dinsdagavond)cursusnummer: 232409419
Startdatum: 12/03/2024 - Einddatum: 21/05/2024
Uiterste inschrijvingsdatum is 29/03/2024.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Om in te stappen in deel 2 moet je geslaagd zijn voor Deel 1: Basis programmeren in Logo! of je voorkennis kunnen bewijzen via andere attesten of een vrijstellingsproef.

 

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 60
 • Verminderd cursusgeld: € 12
 • Volg je een module voor de 4de keer binnen 6 schooljaren, dan betaal je verhoogd inschrijvingsgeld. Meer info kan je nalezen op Inschrijvingsgeld en -kosten. Bij twijfel contacteer je best ons secretariaat.

Studiekosten

 • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 5.
  Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …
 • Het digitaal lesmateriaal staat op Teams (e-learning omgeving) en kan je daar downloaden.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?

We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?

Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!

Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...