Deel 2: Advanced programming met Java

Deel 2: Advanced programming met Java

Specifieke ontwikkelomgeving: eenvoudige functionaliteiten (60 lestijden)

Met Start to program (Basis programming met Java) heb je de eerste stappen in de Java-wereld gezet en dit proeft naar meer!

In dit onderdeel gaan we dieper in op de noodzakelijke frameworks die een efficiënte manier van programmeren ondersteunen. Eén van de bekendste namen is het Spring framework. Dit framework heeft zo veel furore gemaakt dat zowat alle andere tools geïntegreerd zijn of erop verder bouwen. Spring helpt ons snel aspecten te gebruiken die anders veel tijd zouden vragen. Overtollige en soms moeilijke elementen die noodzakelijk zijn voor een correcte werking van het geheel, worden eenvoudig aangeboden: langs alle kanten worden we geholpen om correct en snel de juiste code te schrijven.

Een ander concept is het gebruik van Unit Testen. Het is ondenkbaar dat een ontwikkelaar geen enkele fout zal maken. Langs de andere kant wenst men software zonder fouten. Deze tegenstrijdigheid moeten we snel oplossen om tot kwalitatieve code te komen. JUnit is een van de marktleiders in deze sector en in het kader van deze opleiding gaan we dit uitvoerig introduceren.

Op het einde van dit onderdeel heb je een brede maar toch praktische kennis van de basis Java-wereld.

Onderwerpen:

 • JUnit
 • Mocking
 • Spring
 • Architectuur

Lokeren

Groendreef 31

Deel 2: Advanced programming met Java    (woensdagavond)cursusnummer: 222306953 - Uiterste inschrijvingsdatum is vandaag.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Om in te stappen in deze opleiding moet je geslaagd zijn voor Deel 1: Basis programming met Java. M.a.w. we gaan uit van een goede basiskennis van de basis Java-elementen. Je kan je je voorkennis ook bewijzen via andere diploma’s, attesten of je kan een vrijstellingsproef afleggen.

Een elementaire kennis van het Engels is aangeraden maar geen echte must.

De logische volgorde tussen de verschillende modules zal je moeten respecteren. Deze onderdelen worden modulair aangeboden en kan je per 3 gedurende 2 jaar afwerken:

 • 1e jaar: deel 1 + 2 + 3
 • 2e jaar: deel 4 + 5 + 6

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 90
 • Verminderd cursusgeld: € 18

Studiekosten

 • Community Edition IntelliJ (gratis online cursus)
 • Het cursusmateriaal en de oefeningen worden op het ELO (e-learning omgeving) geplaatst en kan je gratis downloaden.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

In CVO Focus kan je inschrijven op 2 manieren

Persoonlijk aan één van onze balies – klik hier voor onze locaties en openingsuren

 • Bij je inschrijving breng je standaard mee:
  • een bancontactkaart of opleidingscheques als betaalmiddel – we aanvaarden geen cash geld,
  • de nodige attesten voor vermindering of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld. Deze documenten mogen niet ouder dan 1 maand zijn op het moment van de inschrijving.
  • een kopie van je diploma, (deel)certificaat, getuigschrift of attest – als je in een vervolgmodule wil starten.

Online via de website

 • Bij een online inschrijving zal je altijd het volledige standaard inschrijvingsgeld met bancontact moeten betalen.
  Betalen met een creditkaart (VISA, Mastercard, … is niet mogelijk).
 • Als je recht zou hebben op verminderd inschrijvingsgeld of kan genieten van het maximumbedrag van 300 euro per aparte opleiding, raden we aan om persoonlijk te komen inschrijven aan één van onze balies.

Nu online inschrijven

Bezig met zoeken...