Deel 1: Opbouwen en afstellen van fietsen

Deel 1: Opbouwen en afstellen van fietsen

Opbouwen en afstellen fietsen (120 LT)

In deze cursus leer je een fiets (of gelijkaardige vervoermiddelen zoals een rolstoel, gocart, …) in de juiste volgorde opbouwen.

Je ontdekt de functie van alle onderdelen en wisselstukken, en je leert hoe je ze kan monteren, demonteren, afstellen en onderhouden. Trapassen, balhoofden, remmen, versnellingen, aandrijvingen: het komt allemaal ruim aan bod in dit cursusonderdeel. Verder leer je het juiste werkmateriaal gebruiken en afval sorteren volgens de wettelijke voorschriften.

De lessen technologie breng je op een gepaste en aangename manier in de praktijk tijdens de talrijke oefenmomenten. Je leerkracht licht elk onderdeel van de fiets eerst theoretisch toe, en daarna ga je samen aan de slag.


Deze module komt uit de opleiding “Fietshersteller”.

Beveren

Puithoek – Kruibekesteenweg 51

Deel 1: Opbouwen en afstellen van fietsen    (maandagavond)cursusnummer: 232407950 - Uiterste inschrijvingsdatum is 13/11/2023.

Deel 1: Opbouwen en afstellen van fietsen    (dinsdagnamiddag)cursusnummer: 232407952 - Uiterste inschrijvingsdatum is 14/11/2023.

Deel 1: Opbouwen en afstellen van fietsen    (dinsdagavond)cursusnummer: 232407953 - Uiterste inschrijvingsdatum is 14/11/2023.

Lokeren

Brouwerijstraat 5

Deel 1: Opbouwen en afstellen van fietsen    (maandagavond)cursusnummer: 232407865 - Uiterste inschrijvingsdatum is 13/11/2023.

Deel 1: Opbouwen en afstellen van fietsen    (donderdagvoormiddag)cursusnummer: 232407870 - Uiterste inschrijvingsdatum is 16/11/2023.

Deel 1: Opbouwen en afstellen van fietsen    (donderdagavond)cursusnummer: 232407874 - Uiterste inschrijvingsdatum is 16/11/2023.

Wetteren

Noordlaan 10

Deel 1: Opbouwen en afstellen van fietsen    (woensdagavond)cursusnummer: 232407876 - Uiterste inschrijvingsdatum is 15/11/2023.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Er is geen voorkennis vereist.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 180
 • Verminderd cursusgeld: € 36

Studiekosten

 • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 12.
  Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …  Aanvullend vind je hieronder een opsomming van andere benodigdheden die hierin niet zitten vervat.
 • Een eigen basisset fietsmateriaal (speciale sleutels voor fietsen herstellen) is noodzakelijk: circa € 120.
 • Veiligheidsschoenen zijn verplicht (circa € 60).
 • Het digitaal lesmateriaal staat op Teams (e-learning omgeving) en kan je daar downloaden.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

In CVO Focus kan je inschrijven op 2 manieren

Persoonlijk aan één van onze balies – klik hier voor onze locaties en openingsuren

 • Bij je inschrijving breng je standaard mee:
  • een bancontactkaart of opleidingscheques als betaalmiddel – we aanvaarden geen cash geld,
  • de nodige attesten voor vermindering of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld. Deze documenten mogen niet ouder dan 1 maand zijn op het moment van de inschrijving.
  • een kopie van je diploma, (deel)certificaat, getuigschrift of attest – als je in een vervolgmodule wil starten.

Online via de website

 • Bij een online inschrijving zal je altijd het volledige standaard inschrijvingsgeld met bancontact moeten betalen.
  Betalen met een creditkaart (VISA, Mastercard, … is niet mogelijk).
 • Als je recht zou hebben op verminderd inschrijvingsgeld of kan genieten van het maximumbedrag van 300 euro per aparte opleiding, raden we aan om persoonlijk te komen inschrijven aan één van onze balies.

Nu online inschrijven

Bezig met zoeken...