Deel 1: Lekker koken A

Deel 1: Lekker koken A

Basis koken (80 lestijden)

Wil je lekker koken, maar toch even anders?
Hou je van volle smaak, afwisseling en kleur op het bord?
Wil je gezellig genieten van creatieve, budgetvriendelijke gerechten?
Dat is toch iets wat we allemaal willen?
Daarom zorgen we in deze cursus voor een 3-gangenmenu in elke les, smaakvol bereid met verse seizoenproducten. We brengen variatie in kook- en snijtechnieken. En tijdens de feestdagen staan er verrassende feestmenu’s op het programma!

Aan de hand van een brede waaier van gerechten worden elementaire kook- en snijtechnieken aangeleerd. Op het programma staan vooral klassieke bereidingen waaraan we een eigentijdse afwerking geven. We gaan op zoek naar variatie, versheid, frisse kleur en vernieuwing in onze dagelijkse eetgewoonten.

Op de menu kunnen staan:

  • Heerlijke soepen
  • Aantrekkelijke aperitiefhapjes en voorgerechten
  • Afwisselend hippe vis-, vlees- en veggie-gerechten
    • geserveerd met bijpassende aardappel-, rijst- of pastabereidingen
    • afgewerkt met diverse warme en koude sausen
    • gecombineerd met originele groenten- en kruidencombinaties
  • Prachtige desserts en gebak om van te watertanden

Een mogelijke greep uit de vele heerlijke menu’s:

  • Runderbouillonsoep met groentenbrunoise – Varkenshaasje met graanmosterdsaus – Gebakken perzik met rode port
  • Pompoensoep met gerookte forel – Bladerdeegje gevuld met gebakken zalm – Tiramisu
  • Witloofsoep met gerookte zalm en spekblokjes – Kalkoenmedaillon geparfumeerd met Calvados – Chocolademousse of rijstpap

Kortom: je ontdekt veel originele recepten om samen te genieten!

Lokeren

Groendreef 31

Deel 1: Lekker koken A    (donderdagavond)cursusnummer: 202103571 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Deel 1: Lekker koken A    (donderdagnamiddag)cursusnummer: 202104404 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Wetteren

Noordlaan 10

Deel 1: Lekker koken A    (donderdagavond)cursusnummer: 202103647 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Er is geen voorkennis vereist.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 120
  • Verminderd cursusgeld: € 24

Studiekosten

  • Afhankelijk van de lesplaats en/of leerkracht:
    • Syllabus van de leerkracht: € 8
    • Cursusmateriaal en kopieën (circa € 4,00), ook digitaal te verkrijgen via ons ELO (e-learning omgeving).
  • Een schort, een vaatdoek, 2 keukenhanddoeken en 2 pannenlappen
  • Een dunschiller, aardappelmesje en demi-chefmes.
  • We vragen een bijdrage voor de ingrediënten van circa € 9 per les.

Gespreide evaluatie: de leerkracht begeleidt je in het aanleren van de verschillende technieken en brengt je vorderingen in kaart. We werken niet enkel beoordelend maar met regelmatig stimulerende feedback.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...