Deel 1: Industriële elektriciteit en elektrische borden 1

Deel 1: Industriële elektriciteit en elektrische borden 1Later gepland

Industriële elektriciteit (160 lestijden)

In dit onderdeel leer je industriële elektrische componenten plaatsen en aansluiten. Je plant je eigen werkzaamheden en voert de nodige werken uit als voorbereiding van de installatiewerken. Je monteert goot- en draagsystemen en legt kabels. Je plaatst industriële elektrische componenten en sluit ze aan. Veilig werken met aandacht en respect voor het milieu staan centraal.

Aansluiting elektrische borden 1 (40 lestijden)

Je leert vooraf bekabelde industriële borden aansluiten en metingen uitvoeren die de goede werking van het bord aantonen. Je plant je eigen werkzaamheden en voert de nodige werken uit als voorbereiding van de installatiewerken. Je plaatst verdeelborden en sluit ze aan. Je gaat op een verantwoorde manier om met milieu en veiligheid.

Om in deze opleiding te kunnen starten is minimum een certificaat van Residentieel elektrotechnisch installateur noodzakelijk (of gelijkwaardig).

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 300
  • Verminderd cursusgeld: € 60

Studiekosten

  • veiligheidsschoenen
  • Werkkoffer
  • Set geïsoleerde schroevendraaiers
  • Geïsoleerde tangen
  • Ontmantelingsmes
  • Striptang

Geschatte prijs: circa € 200

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...