Deel 1: Culinaire start

Deel 1: Culinaire start

Basis koken (80 lestijden)

Hou je van volle smaak, afwisseling en kleur op het bord?
Wil je gezellig genieten van creatieve gerechten?
Wil je de basisvaardigheden van koken ontdekken?

In deze cursus bereiden we elke les een smaakvol 3-gangenmenu met verse seizoensproducten. We brengen variatie in kooktechnieken en leren je snijden zoals een echte kok. Tijdens de feestdagen staan er verrassende feestmenu’s op het programma!
Aan de hand van een brede waaier gerechten worden elementaire kook- en snijtechnieken aangeleerd. Op het programma staan vooral klassieke bereidingen waaraan we een eigentijdse afwerking geven. We gaan op zoek naar inspiratie en vernieuwing in onze dagelijkse eetgewoonten.

Op het menu kunnen staan:

  • Heerlijke soepen
  • Aantrekkelijke aperitiefhapjes en voorgerechten
  • Gevarieerde vis- en vleesgerechten
    • geserveerd met bijpassende aardappel-, rijst- of pastabereidingen
    • afgewerkt met diverse warme en koude sausen
    • gecombineerd met originele groenten- en kruidencombinaties
  • Klassieke toppers in een modern jasje
  • Hippe dagelijkse kost
  • Lekkere desserts en gebak om van te watertanden

Proef, bereid en ontdek vele originele recepten om samen van te genieten!


Deze module komt uit de opleiding “Koken”.

Dendermonde

Begijnhoflaan 1

Deel 1: Culinaire start    (dinsdagavond)cursusnummer: 20240557
Startdatum: 03/09/2024 - Einddatum: 21/01/2025
Uiterste inschrijvingsdatum is 15/10/2024.

Deel 1: Culinaire start    (donderdagavond)cursusnummer: 20240566
Startdatum: 12/09/2024 - Einddatum: 19/06/2025
Uiterste inschrijvingsdatum is 12/12/2024.

Hamme

Verbindingsstraat 66

Deel 1: Culinaire start    (woensdagavond)cursusnummer: 20240460
Startdatum: 04/09/2024 - Einddatum: 18/06/2025
Uiterste inschrijvingsdatum is 11/12/2024.

Lokeren

Groendreef 31

Deel 1: Culinaire start    (dinsdagavond)cursusnummer: 20240427
Startdatum: 10/09/2024 - Einddatum: 17/06/2025
Uiterste inschrijvingsdatum is 10/12/2024.

Deel 1: Culinaire start    (woensdagavond)cursusnummer: 20240793
Startdatum: 04/09/2024 - Einddatum: 11/06/2025
Uiterste inschrijvingsdatum is 04/12/2024.

Sint-Niklaas

Noordlaan 32

Deel 1: Culinaire start    (dinsdagavond)cursusnummer: 20240481
Startdatum: 10/09/2024 - Einddatum: 17/06/2025
Uiterste inschrijvingsdatum is 10/12/2024.

Wetteren

Noordlaan 10

Deel 1: Culinaire start    (woensdagavond)cursusnummer: 20240439
Startdatum: 04/09/2024 - Einddatum: 11/06/2025
Uiterste inschrijvingsdatum is 04/12/2024.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Er is geen voorkennis vereist.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 120
  • Verminderd cursusgeld: € 24
  • Volg je een module voor de 4de keer binnen 6 schooljaren, dan betaal je verhoogd inschrijvingsgeld. Meer info kan je nalezen op Inschrijvingsgeld en -kosten. Bij twijfel contacteer je best ons secretariaat.

Studiekosten

  • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 10.
    Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …  Aanvullend vind je hieronder een opsomming van andere benodigdheden die hierin niet zitten vervat.
  • Een schort, een vaatdoek, 2 keukenhanddoeken en 2 pannenlappen
  • Een dunschiller, aardappelmesje en demi-chefmes.
  • We vragen een bijdrage voor de ingrediënten van circa € 11 per les.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

In CVO Focus kan je inschrijven op 2 manieren

Online via de website

  • Bij een online inschrijving zal je altijd het volledige standaard inschrijvingsgeld met bancontact moeten betalen.
    Betalen met een creditkaart (VISA, Mastercard, … is niet mogelijk).
  • Als je recht zou hebben op verminderd inschrijvingsgeld of kan genieten van het maximumbedrag van 300 euro per aparte opleiding, raden we aan om persoonlijk te komen inschrijven aan één van onze balies.

Nu online inschrijven


Persoonlijk aan één van onze balies – klik hier voor onze locaties en openingsuren

  • Bij je inschrijving breng je standaard mee:
    • een bancontactkaart of opleidingscheques als betaalmiddel – we aanvaarden geen cash geld,
    • de nodige attesten voor vermindering of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld. Deze documenten mogen niet ouder dan 1 maand zijn op het moment van de inschrijving.
    • een kopie van je diploma, (deel)certificaat, getuigschrift of attest – als je in een vervolgmodule wil starten.

Bezig met zoeken...