Culinaire start

Culinaire start

Basis koken (80 lestijden)

Hou je van volle smaak, afwisseling en kleur op het bord?
Wil je gezellig genieten van creatieve gerechten?
Wil je de basisvaardigheden van koken ontdekken?

In deze cursus bereiden we elke les een smaakvol 3-gangenmenu met verse seizoensproducten. We brengen variatie in kooktechnieken en leren je snijden zoals een echte kok. Tijdens de feestdagen staan er verrassende feestmenu’s op het programma!
Aan de hand van een brede waaier gerechten worden elementaire kook- en snijtechnieken aangeleerd. Op het programma staan vooral klassieke bereidingen waaraan we een eigentijdse afwerking geven. We gaan op zoek naar inspiratie en vernieuwing in onze dagelijkse eetgewoonten.

Op het menu kunnen staan:

  • Heerlijke soepen
  • Aantrekkelijke aperitiefhapjes en voorgerechten
  • Gevarieerde vis- en vleesgerechten
    • geserveerd met bijpassende aardappel-, rijst- of pastabereidingen
    • afgewerkt met diverse warme en koude sausen
    • gecombineerd met originele groenten- en kruidencombinaties
  • Klassieke toppers in een modern jasje
  • Hippe dagelijkse kost
  • Lekkere desserts en gebak om van te watertanden

Proef, bereid en ontdek vele originele recepten om samen van te genieten!


Deze module komt uit de opleiding “Koken”.

Hier vind je alle cursussen terug waarvoor je momenteel kan inschrijven.

Dendermonde

Begijnhoflaan 1

Culinaire start    (maandagavond)Cursusnummer: 20250914
Startdatum: 08/09/2025 - Einddatum: 08/06/2026
Uiterste inschrijvingsdatum is 01/12/2025.

Culinaire start    (dinsdagavond)Cursusnummer: 20250957
Startdatum: 09/09/2025 - Einddatum: 09/06/2026
Uiterste inschrijvingsdatum is 02/12/2025.

Culinaire start    (donderdagavond)Cursusnummer: 20250721
Startdatum: 11/09/2025 - Einddatum: 11/06/2026
Uiterste inschrijvingsdatum is 04/12/2025.

Lokeren

Groendreef 31

Culinaire start    (maandagavond)Cursusnummer: 20250660
Startdatum: 01/09/2025 - Einddatum: 15/06/2026
Uiterste inschrijvingsdatum is 08/12/2025.

Culinaire start    (donderdagvoormiddag)Cursusnummer: 20250621
Startdatum: 04/09/2025 - Einddatum: 18/06/2026
Uiterste inschrijvingsdatum is 11/12/2025.

Culinaire start    (vrijdagnamiddag)Cursusnummer: 20250652
Startdatum: 05/09/2025 - Einddatum: 19/06/2026
Uiterste inschrijvingsdatum is 12/12/2025.

Culinaire start    (woensdagavond)Cursusnummer: 20250689
Startdatum: 10/09/2025 - Einddatum: 10/06/2026
Uiterste inschrijvingsdatum is 03/12/2025.

Sint-Niklaas

Noordlaan 32

Culinaire start    (vrijdagnamiddag)Cursusnummer: 20250712
Startdatum: 05/09/2025 - Einddatum: 19/06/2026
Uiterste inschrijvingsdatum is 12/12/2025.

Culinaire start    (maandagavond)Cursusnummer: 20250687
Startdatum: 08/09/2025 - Einddatum: 08/06/2026
Uiterste inschrijvingsdatum is 01/12/2025.

Wetteren

Noordlaan 10

Culinaire start    (dinsdagavond)Cursusnummer: 20250730
Startdatum: 02/09/2025 - Einddatum: 16/06/2026
Uiterste inschrijvingsdatum is 09/12/2025.

Culinaire start    (woensdagnamiddag)Cursusnummer: 20250733
Startdatum: 03/09/2025 - Einddatum: 17/06/2026
Uiterste inschrijvingsdatum is 10/12/2025.

Er is geen voorkennis vereist.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 320
  • Verminderd cursusgeld: –

Studiekosten

  • Lesmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 10.
    Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …  Aanvullend vind je hieronder een opsomming van andere benodigdheden die hierin niet zitten vervat.
  • Een schort, een vaatdoek, 2 keukenhanddoeken en 2 pannenlappen
  • Een dunschiller, aardappelmesje en demi-chefmes.
  • We vragen een bijdrage voor de ingrediënten van circa € 11 per les.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

In CVO Focus kan je inschrijven op 2 manieren

Online via de website

  • Bij een online inschrijving zal je altijd het volledige standaard inschrijvingsgeld met bancontact moeten betalen.
    Betalen met een creditkaart (VISA, Mastercard, … is niet mogelijk).
  • Als je recht zou hebben op verminderd inschrijvingsgeld, raden we aan om persoonlijk te komen inschrijven aan één van onze balies.

Nu online inschrijven


Persoonlijk aan één van onze balies – klik hier voor onze locaties en openingsuren

  • Bij je inschrijving breng je standaard mee:
    • een bancontactkaart of opleidingscheques als betaalmiddel – we aanvaarden geen cash geld,
    • de nodige attesten voor vermindering of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld. Deze documenten mogen niet ouder dan 1 maand zijn op het moment van de inschrijving.
    • een kopie van je diploma, (deel)certificaat, getuigschrift of attest – als je in een vervolgmodule wil starten.

Bezig met zoeken...